Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

miercuri, 22 august 2012

Despre mine, despre tine;)) #4

Azi vreau sa vorbim despre filmul sau serialul vostru preferat si de ce. Filmul meu preferat este

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street


 

 Ati avut cosmaruri pe note muzicale, in care gaturi erau sectionate si ramasite umane tocate?

Canibalism, un barbier punk rock, o placintareasa - cu un ingredient inimaginabil pentru bucatele sale si... atmosfera gotica: asta ne propune Tim Burton, in cel mai recent film al sau - muzicalul Sweeney Todd, barbierul diabolic din Fleet Street.
Langa un tocator urias de carne, din care atarna membre si alte parti ale corpului, un cuptor imens - in care se poate intra cu totul - arunca o lumina diabolica asupra lespezilor pe care zac cadavrele cu gatul taiat. Asa arata subsolul salonului de barbierit al lui Sweeney Todd.
Iar barbierul insusi, Todd ( Johnny Depp), cu fata contorsionata de furie, suferinta si nebunie, cu o suvita alba, e scaldat in sange. Totul intr-o atmosfera sumbra, apasatoare, noir. Iar cei doi – barbierul si placintareasa - poate nu s-ar fi cunoscut daca nu era... viciatul, insidiosul Judecator Turpin, care intemniteaza pe nedrept pe barbier pentru a-i lua nevasta si a-i face fiica - sclava. Dupa 15 ani de exil in Australia, barbierul se intoarce in orasul de care il leaga atatea suferinte si are sansa sa-l reintalneasca pe Judecatorul Turpin (Alan Rickman). Sa vezi atunci duet Johnny Depp - Alan Rickman in care primul urmeaza sa realizeze cu briciul "the closest shave", iar cel de-al doilea, pe scaunul din salonul rudimentar , fara nici o grija ori mustrare de constiinta, canta despre frumusetea femeii...
“Cel mai fin barbierit” - “ the closest shave you'll ever know” pe care il promite Sweeney - devine, daca ne gandim la sensul literal – macabru; totul pe fondul Londrei de secol XIX, neguroase, mai mult fictionale decat reale, in alb si negru, fara detalii, opera scenografului Dante Ferretti ( Gangs of New York).
Burton ne-a surprins prin alegerea genului, nefiind un fan al muzicalului, insa a agreat versiunea lui Sondheim pentru Sweeney Todd, inca de pe vremea cand era student, in timpul anilor ’80, si a vazut-o pe Broadway: “nu stiam nimic despre Stephen Sondheim”. Prima data pusa pe scena in 1979, cu Len Cariou in rolul lui Sweeney si Angela Lansbury ca Lovett, piesa lui Sondheim a castigat prestigioasele premii de teatru Tony, insa nu a avut succes comercial. Povestea unui barbier din Londra victoriana, ce-si taie clientii care stau linistiti pe scaun, cu o complice - doamna Lovett - care face din ei placinte cu carne , se pare ca a fost materialul perfect pentru Burton.“E ca un horror vechi”, spune regizorul, “ genul de horror mut; un film mut, dar cu muzica, asa il vad. Si a fost interesant sa vad sange pe scena. Am fost sa-l vad de doua ori, atat de mult mi-a placut”.
Insa cu alte musicaluri precum Chicago, Dreamgirls si Hairspray, care au reusit sa atraga multimile prin cu totul alte subiecte, Sweeney cu baile de sange, razbunare si canibalism nu este exact genul de film care sa inroseasca box office-ul... Burton insa a dorit adaptarea, aprobata de studiouri anul trecut.
Inspiratia din horror este evidenta, Depp si Burton fiind influentati de actori precum Lon Chaney Sr., Boris Karloff si Peter Lorre. “ Pentru ca intotdeauna vorbim despre staruri ale filmului horror, ar fi frumos sa ne legam de ceva specific acestui gen de film.”

 De retinut: - duetul Johnny Depp - Alan Rickman cantand frumusetea femeii
- scena subpamanteana a cuptorului doamnei Lovett - care arata
ca un cosmar suprarealist, pictat de Hieronymus Bosch.
- visul color al dnei Lovett, la gandul unei vieti alaturi de Sweeney, in momentul cand ii marturiseste acestuia dragostea.
- Sweeney Todd spunand: “How about a shave?”

Verdict: Sweeney Todd - povestea despre o iubire furata, canibalism pe note muzicale si razbunare, cu Johnny Depp in cea mai sumbra postura de pana acum si o Helena Bonham Carter careia, sa recunoastem, rolul ii vine ca o manusa (well, hm... de asasin) - trebuie bifat in agenda de cinefil, ca un must see marca Tim Burton.

Al vostru care e ?

3 comentarii:

  1. Iti recomand un serial f bun Lie to me, cred ca ti-am mai spus odata de el. Un serial care mi-a placut la nebunie si pe careil ador, sunt fanul numarul unu al sau este Mireasa lui Iuda La Mujer de Judas -serial realizat in 2002 de RCTV, nu variantele noi care au aparut si care sunt urate. Astrid Carolina Herrera (Altagracia)- este in rolul principal. Subiectul este super, si te va captiva crede-ma. Este vorba despre o femeie care a fost inchisa pe nedrept pentru uciderea unui preot. Dupa 20 de ani iese din inchisoare, si incep sa apara noi crime in oras. Fata ei are puteri paranormale, are clarviziuni cu preotul ucis careo indeamna catre trupurile celor care mor. Preotul se afla ulterior cae tatal ei, si la catolici preotii nu pot fi casatoriti, deci fata este rodul unui pacat. Din pacate serialul a fost urcat pe megaupload si cum site-ul s-a sters nu mai paote fi descarcat de niacieri. Eu il am complet pe dvd-uri. Cred ca dacati l-as oferi nu te-ai mai putea opri din vizionat pana la ultimul episod. are 120 episoade

    RăspundețiȘtergere
  2. Bianca iti recomand si tie si tuturor celor care citesc blogul tau La mujer de judas varianta 2002 RCTV. Fiindca ti-am spus ca o am completa pe dvd am incercat sa dau o cautare pe net si am gasit-o in final completa online pe net-calitatea este mai slaba dar exact asa il am si eu pe dvd. Apare ca fiind in spaniola dar are subtitrarea inclusa in romana.http://www.tusnovelas.com/la-mujer-de-judas.html deschide acest link-126 de episoade a acte 40 si ceva minute. Daca iti rezervi macar 3 episoade pe saptamana tot e ceva, reusesti sa il termini intr-un an. Crede-ma ca nu e o pierdere de timp. Serialul a fost unul de succes. Primele 10 episoade nu sunt atat de relevante, dar actiunea se complica pe masura cetrecetimpul. De asemenea mai apar chiar si cateva personaje dragute si caraghioase in serial, pentru a adauga si o nota de umor, pe langa foarte multa actiune si mister. Uite o descriere in engleza care poate te va convinge mai mult decat am reusit eu. Si apropo:D eu am reusit sa-i conving pe toti din jurul meu sa-l vada si am strans foarte multi fani:D cred ca ar trebui sa mergeti cu totii pe mana mea, nu de alta dar si eu merg pe mana voastra si vizionez the vampire diaries care e super. ,,WIFE OF JUDAS. Young college student Gloria Leal decides to do a thesis documentary on the fascinating story that surrounds a 20-year old murder of a priest, a crime for which winery heiress Altagracia del Toro was tried and wrongly found guilty. The legend, know as the “Wife of Judas”, is once again front-page news as Altagracias is released from two decades in jail. The townspeople fear her, and the mystery deepens when suddenly other murders begin to happen. And, as the priest’s murder, a woman dressed as a bride mysteriously appears each time another murder is committed. But if Altagracia is not guilty, then who is? Who is the “Wife of Judas?”

    Gloria’s intention of making her documentary becomes complicated when she meets and is immediately attracted to Salomón Vaisman, president of Del Toro Wineries, Salomón is initially very helpful but strangely turns away from the project once Altagracia returns to claim the land that houses the Del Toro Vineyards. Because Gloria’s investigation is bringing her closer to solving the mystery of the murder, she is confused by Salomós retreat.

    What is the connection between Salomón and Altagracia? Why does Salomón want to keep the past hidden? The legend of Altagracia Del Toro, the “Wife of Judas”, is a story of extremes: Good and Evil. Hate. Murder. Greed. Ambition. Death. Courage. Pride. And, of course, Love. Can you guess how it will all end?"

    RăspundețiȘtergere
  3. Vezi primul episod si cu siguranta nu o sa iti doresti sa te mai opresti....sunt o serie de crime in lant,,,,,in care sunt suspecte mai multe persoane.....si iti vand un pont: nu te atasa de personaje:D multe dintre ele sfarsesc prin a fi omorate:D, bine nu chiar toate dar o mare parte. Chiar mi-ar placea sa il vizionezi si sa il recomanzi cititorilor blogului tau. Romantica l-a redifuzat de vreo 3 ori daca nu ma insel, la cererea telespectatorilor, iar eu l-am vazut in particular de cateva ori. Eu de obicei nu revad decat ceva ce a fost nemaipomenit de bun!

    RăspundețiȘtergere