Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

duminică, 29 septembrie 2013

Recenzie Two Rabbit

Beatrice Ognenovici
Primit de la editura Herg Benet Multumesc mult
22.65 lei
LINK DE CUMPARARE
318 PAGINI





Descriere

După un accident de maşină în care-şi pierde ambii părinţi, chiar în ziua în care împlineşte 14 ani, Dré capătă un nou nume – Two Rabbit – şi o viaţă pe fugă, la limită, mereu supusă schimbărilor radicale. Arme, droguri, bătăi, găşti, crimă, sex şi apoi o speranţă orbitoare, odată cu prima iubire care îi iese în cale. Dar totul se termină brusc, pentru a o lua din nou de la capăt, la fel de intens.
În ciuda tuturor festelor pe care i le joacă destinul, fiecare întâmplare care îl marchează este un prilej pentru a reflecta asupra condiţiei umane şi, în final, asupra iubirii. Viaţa, crede Two Rabbit, e compusă din cercuri, iar cercurile nu trebuie lăsate niciodată deschise.
Parerea mea :
Cartea surprinde cu succes lumea si spiritul hispanic. Ideea cartii nu este nici cea mai originala, dar nici cea mai cliseica pe care am intalnit-o pana acum iar stilul autoarei este unul care mie personal mi-a placut. Poveste curge lin, simplu, la persoana I, iar Dre( personajul principal) are un oarece farmec aparte in felul lui de a fi. Ca un veritabil dependent, starile euforice aparute in urma consumului, il fac sa se ,, transforme". Aceste pasaje, cand are acele visuri produse de drog, sunt punctele forte ale cartii si te fac sa il intelegi pe acest tip autoproclamat cu un fetis pentru talpile mari. 
Despre personaje ce sa zic... Nu pot spune ca mi-a placut prea mult de Dre. E adevarat, a fost un personaj destul de reusit, dar eu nu l-am simtit neaparat complex. Lupe mi s-a parut un personaj superficial ca majoritatea celorlalte personaje. Cred ca domnisoara B mi-a placut ceva mai mult , de fapt e personajul meu preferat.
Sfarsitul si evolutia lui Dre au fost oarecum previzibile intr-un mod bun. Per total este o carte buna, cu un inceput cam timid dar cu o evolutie satisfacatoare. Ii dau nota 9 si felicitari autorilor romani care au curajul sa abordeze astfel de teme sociale.

1 comentarii: