Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

miercuri, 30 ianuarie 2013

Recenzie Portretul lui Dorian Gray

Oscar Wilde                                                                                  
Paperback
2012
17 lei
Carte primita de la LIBRARIA ONLINE LIBRIS
246 PAGINI

Multumesc frumos librariei Libris pentru aceasta carte minunata si anume Portretul lui Dorian Gray . Libraria Libris este o librarie online foarte populara in Romania unde gasiti carti in romana, dar si in engleza si carti online la preturi rezonabile.


Rezumat editura:
Basil Hallward picteaza intr-o buna zi portretul tulburator al lui Dorian Gray. Doar ca, odata cu trecerea timpului, tinarul din tablou imbatrineste, pe cind modelul lui, Dorian, ramine neschimbat. Fiecare fapta, fiecare an trecut lasa pe chipul pictat inca un semn, fara ca acest amanunt sa fie cunoscut de ceilalti; doar creatorul lui, Basil Hallward, stie, iar pentru aceasta e ucis de Dorian Gray. Acesta din urma va ajunge si el la confruntarea fatala cu reflexia sa pictata si va sfirsi, imbatrinit fara veste, victima misterioasa a imaginii din tabloul pe care atit l-a pretuit.    
                                                                                                                    Opinie personala                                                       Aceasta carte mi-a placut, dar nu in mod deosebit. Cartea trateaza problema cu care ne confruntam toti sau macar majoritatea: dorinta de a ramane vesnic tineri si frumosi. Dorian se confrunta si el cu aceasi problema, iar cand prietenul sau pictor, care il admira foarte mult, ii face un superb portret Dorian isi doreste ca portretul sa imbatraneasca si sa fie afectat de faptele sale care isi pun amprenta asupra aspectului, iar el sa ramana asa cum este. Portretul se schimba din ce in ce mai mult, iar Dorian incepe sa pacatuiasca din ce in ce mai des, sa comita crime si sa faca fapte pe care nici nu credea ca le poate face. La inceput, Dorian este un tanar iubit si apreciat de multa lume, dar si invidiat intr-o oare care masura de toti pentru frumusetea lui. Ajunge sa se lase pictat de Basil care il considera musa lui si simte ca are inspiratie numai cand il vede, dar, intr-o zi, Dorian il intalneste acasa la Basil pe lordul Henry si este atras de teoriile acestuia despre viata si fericire, incepe sa petreaca din ce in ce mai mult timp cu el neglijandu-l pe Basil si isi insuseste unele dintre teoriile si obiceiurile noului prieten. Se indragosteste de o actrita pentru ca o considera un adevarat talent si e fascinat de ea ori de cate ori aceasta apare pe scena, dar cand Sibyl Vane, actrita, renunta la actorie, Dorian nu o mai gaseste nici macar interesanta s o paraseste, aducand-o pe biata fata in pragul sinucideri. Sentimente de vinovatie il cuprind pe Dorian, iar aceste sentimente nu isi pun amprenta pe chipul lui ci pe cel al portretului socandu-l pentru prima oara atunci cand observa tabloul. De aici incepe un lung sir de fapte urate care distrug sufletul si trupul. Dorian este din ce in ce mai afectat de secretul pe care il tine ascuns bine si intr-o zi cedeaza, aratandu-i portretul lui Basil. N-am sa mai continui pentru ca nu mai am ce altceva sa zic decat spoilere si e o carte pe care sigur o veti citi si voi.

                                                           Autor
Oscar Wilde a fost un scriitor irlandez, unul dintre cei mai cunoscuti scriitori adepti ai estetismului. Scriitorul s-a nascut in Dublin pe 16 octombrie 1854. Tatal sau, William Wilde, a fost medic, scriitor si anticar in acelasi timp, iar mama sa, poeta si jurnalista

LINK DE CUMAPARARE

19 comentarii:

  1. Multumesc pentru recenzie! niciodata nu am stiut despre ce este vorba in aceasta carte! mi se pare o carte super! printre cele 100 de carti din viata pe care nu trebuie sa le ratam!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este cartea asta este una pe care nu trebuie sa oratam..am face greseala vietii noastre

      Ștergere
    2. Si eu am fost in aceeasi situatie, dar datorita Biancai am aflat :)

      Ștergere
    3. DA..in sfarsit am aflat si eu despre ce e vorba.

      Ștergere
  2. Eu una am văzut doar filmul, a fost o cu adevărat o capodoperă cinematografică, însă m-a cam lăsat cu sechele. Cu toate astea, am de gând să citesc și cartea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmm am sa vad si eu filmul, m-ai facut curios.

      Ștergere
    2. de ce te-a lasat cu sechele? eu nu ma uit la film pana nu citesc cartea

      Ștergere
    3. Habar n-aveam ca exista film.O sa ma uit si eu. :D

      Ștergere
    4. A fost un thriller cu multe scene dramatice. S-au și abătut puțin de la povestea din carte. Ca să nu existe confuzii, mă refer aici la ecranizarea din 2009, intitulată Dorian Gray.

      Ștergere
  3. Am vrut si eu sa vad filmul, dar am vazut cateva faze care tipau la mine sa ma uit singura la el. Oricum, parca as vrea si eu sa citesc cartea cat mai curand, in special pentru ca nu am mai citit de mult clasici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nu am vizionat filmul si nici nu cred ca vreau sa o fac prea curand imi doresc sa citesc intai cartea , sa vad eu ce inseamna viata lui Gray

      Ștergere
    2. Cred că Portretul lui Dorian Grey e unul din acele cazuri în care poţi citi cartea şi vedea filmul în orice ordine, că tot nu îţi strică plăcerea. Spor la citit, oricum! :*

      Ștergere
  4. In sfarsit am gasit-o stateam sa o caut ..voiam mult sa dau de ea :)) e recenzia la acest roman:*

    RăspundețiȘtergere
  5. Am auzit de multe ori numele de Dorian Grey,dar niciodata nu m-a interesat ce a facut el...acum stiu :D

    RăspundețiȘtergere
  6. daca stau sa ma gandesc bine, cred ca aveam pe acasa ratacit un album in care era prezentata cartea si se numea Albumul lui Dorian Grey cu imagini cred ca din film! l-am primit de la teatru!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wow, cât de tare. Uite cum stai cu comoara pe raft fără să-ți dai seama. :D

      Ștergere
  7. Am auzit multe despre cartea asta.Imi place recenzia. :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Am citit cartea ”oscar Wilde și ringul morții” în care se povestea despre Oscar Wilde și vreau să citesc și ceva din operele lui. :)

    RăspundețiȘtergere