Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

marți, 6 noiembrie 2012

CONCURS CREATIE #5


A fost odata ca niciodata...nu,nu,nu. Povestea mea nu incepe in acest mod. Asa incepeau basmele, intamplarea pe care o povestesc nu e cu siguranta in niciun caz basm, mai ales cu printese.
Era  in sfarsit seara de Halloween. Eu si Ana(am pus un nume fictiv) nu puteam lipsi de la singura petrecere in care merg cu drag imbracata in ...vampir.
Doar ca anul acesta a existat o mica problema. Cum eram foarte obosita de la atatea pregatiri pentru petrecere(sunt genul de persoana care sta si maxim 4 ore in fata oglinzii) si cu totii avem acest "defect" de  a adormi cand lucrurile devin mai interesante si astfel am plecat de la petrecerea pe care am asteptat-o un an intreg.
Cum sunt inconjurata de oameni iubitori si grijulii, unii vecini merg seara pentru a inchide usa scarii pentru a nu intra necunoscuti pe timpul noptii.
Probabil ca atunci a fost ghinionul meu si al vecinei cand am dat fata in fata pe intuneric si desigur ea mi-a dat cu lumina lanternei in ochi.
Cum sunt o fire fricoasa, iar  atunci cand ma aflu in astfel de momente ma gandesc la cei mai rau, ca toti monstrii periculosi din lume se afla pe treptele scarilor, am facut ceea ce aproape oricine speriat ar face: am timpat. Iar reactia vecinei a fost aceeasi. Si cum eram inca "costumata in vampit" nici nu m-am mirat de reactia ei.
Dupa o astfel de "experienta" cand m-ai urc scarile pe intuneric intorc capul la orice pas, sunet.

8 comentarii:

  1. Nu imi place compunerea, este slaba. Ai o problema cu timpul, care trebuie sa fie constant.,, ERA Halloween(…) NU PUTEAM LIPSI de la singura petrecere in care MERG cu drag.” =Puteai sa spui ca era Halloween (…) Nu puteam lipsi de la singura petrecere in care AVEAM SA MERGEM cu drag. Alta problema apare imediat: ,,Cum eram foarte obosita de la atatea pregatiri pentru petrecere (sunt genul de persoana care sta si maxim 4 ore in fata oglinzii) si cu totii avem acest "defect" de a adormi cand lucrurile devin mai interesante si astfel am plecat de la petrecerea pe care am asteptat-o un an intreg.”= Trebuia sa continui precizarea tot in paranteza, fiindca eu citesc proprozitia fara precizarea din paranteza si nu are sens, citeste-o si tu pentru a-ti da singura seama. Fraza este incoerenta pana la capat, ,,Si astfel…..” nu are niciun sens. Puteai sa te exprimi in felul urmator: ,,Eram obosita de la atatea pregatiri pentru petrecere fiindca sunt genul de persoana care petrec ore intregi in fata oglinzii. Sunt de parere ca printre noi se afle numeroase persoane care au defectul de a adormi cand lucrurile devin interesante, iar din aceasta categorie nu fac nici eu exceptie, asa ca odata ajunsa la petrecerea pe care o asteptasem un an de zile, cuprinsa fiind de oboseala, am luat decizia de a pleca acasa.” Urmatoarea greseala: ,,am dat fata in fata”, ce ai dat fata in fata? Este o exprimare gresita, puteai sa spui ca ne-am ciocnit fata in fata. Ai repetat exprimarea ,,Cum sunt” , de atat de multe ori incat a devenit obositoare, deoarece compunerea ta e scurta si impanzita de ,,cum sunt”. ,,La CEI mai rau”?, poate : La ce este mai rau. Pe langa greselile timpat, vampit, pe care le consider greseli de dactilografiere, ai incheiat cu ,,M-AI urc scarile”. Cred ca nu aveai cum sa bati din greseala la tastatura o cratima din senin, ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca nu stapanesti gramatica elementara. ,,Cand mai urc scarile era varianta corecta”. Orice pas, sunet si PUNCT. Un final sec. Imi pare rau sa iti spun, dar pentru atat de multe greseli de exprimare, si pentru ca povestea in sine nu era urata dar a fost redactata catastrofal, nu pot sa iti OFER DECAT NOTA 3, considerand ca am justificat de ce.

    RăspundețiȘtergere
  2. este o poveste de nota 3!nici nu are suspans,nici fictiune (fara suparare autoarei).a fost prea simpla si nici nu a fost poveste de groaza

    RăspundețiȘtergere
  3. 8-9 nu ma pot hotara.Bravo si felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Desi e scurta, e o compunere buna. Cred ca ii dau un 8.

    RăspundețiȘtergere