Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

marți, 6 noiembrie 2012

CONCURS CREATIE #4


 
                                                        RED DAMNATION

Seara se vad copii costumati in fel de fel de costume, cerand bomboane. Rad si se joaca dar nu stiu ce-i asteapta.
Noaptea se asterne peste tot orasul si strazile sunt pline de copii. Luna sta la panda cu ajutoarele ei stele pe bolta cereasca.  Dovleci decorati si pictati sunt peste tot.
Toti copiii din oras merg la colindat de Halloween, numai o fetita pe nume Hallowy, in varsta de 14 ani, sta mereu acasa si se uita de pe fereastra, ascunsa in spatele perdelei cenusii, la copiii costumati de pe strada, care rad si se lauda cu bomboanele lor.Isi dorea si ea  << jeleuri, drajeuri, ciocolata cu felurite sortimente, acadele si caramel>>,dar ea nu avea voie sa iasa din casa in ziua de Halloween.
In fiecare an isi intreba parintii:
-Eu de ce nu pot sa merg la colindat in ziua de Halloween?
Si tot timpul primea acelasi raspuns:
-Draga noastra, Hallowy, tu esti speciala.Nu trebuie sa faci lucrurile pe care le fac ceilalti oameni, in aceasta ,,sinistra’’ zi!
In ultimii ani s-a tot rugat de parintii sai, dar in acest an era hotarata, pentru prima data, sa iasa din cuvantul lor,mai ales ca acestia nu erau acasa si ramasese in grija bunicii:<<Nu mai pot sa pierd inca un an de Halloween!Trebuie sa aflu cum este sa fii liber si sa te distrezi in aceasta noapte!>>…..si a adormit gandindu-se la acele replici….
Dar acesta nu era un an obisnuit, era o seara intunecata.Pe cer nu se vedea nici o stea…….. si se implineau o suta de ani de la aparitia pe cer a LUNII ROSII……Se zvonea printre batranii orasului ca persoana asupra careia isi va face luna rosie aparitia, prima data, va atrage Blestemul Rosu in orasul lor.
Tarziu in nopte, Hallowy s-a furisat, pe fereastra afara, din casa.Imediat, cum a iesit, la 114 secunde, asupra ei s-a revarsat lumina rosie, si si-a facut aparitia malefica luna.Fata nu stia ce se intampla, dar credea ca face parte din povestea ,, ca ea e speciala si nu are voie sa iasa din casa in aceasta noapte’’.
Era singura pe strazi si se bucura de libertatea ei.Ii placea cum adierea usoara o mangaia si o facea sa tresare….Bucuroasa de escapade sa, fata s-a intors acasa…
In timp ce admira luna din camera sa,care nu mai avea culoarea rosie,ci un auriu stralucitor, ea  observa cum corpul ei incepea sa se schimbe: parul ei blond si scurt, acum era rosu si lung, buzele o usturau, iar pielea ei devenea din ce in ce mai alba. Fermecata si surprinsa de schimbarile care aveau loc ea nu a simtit respiratia apasatoare din spatele ei, pana nu s-a auzit urletul lupilor din padurea din apropiere.
Dintr-o data se facu un  frig glaciar, de zici ca a pus-o cineva in congelator.
-Cred ca s-a stricat iar central,zise Hallowy.
Dar se facu iar cald ca mai devreme, cand Hallowy aproape ajunsese langa centrala. Hallowy nu se sperie, deoarece era, din fire, realista. Ajungand in camera ei, observa ca totul era dezordonat, lucruri aruncate pe jos, calculatorul si televizorul erau pornite si patul ei era devastat.
-Iar pisica neagra a vecinilor?! Trebuie sa ma obisnuiesc sa inchid geamul cand plec din camera.
Nici de data asta tanara nu se sperie. Se culca, in sfarsit, si peste 2 ore a fost trezita de doua voci.
-Nu o rani! Las-o in pace!Este salvatoarea noastra! se auzi o voce de femeie.
-Ne-a invadat teritoriul si ne-a furatputerea si culoarea! Trebuie sa plateasca! zise o voce masculina.
Acum Hallowy se sperie. Puse mana pe telefon, forma numarul de telefon al mamei sale, dar se auzi un parait si raspunse cineva:
-Mama, mama tu esti? Vino acasa! zise Hallowy disperata.
-Nimeni nu te poate ajuta acum! raspunse vocea masculina.
 Intorcandu-se ca sa se ascunda sub patura, ea si-a inersectat privirea cu doi ochi sangerii,lucitori si lini de ura, cum nu mai vazuse pana atunci.Nu erau niste ochi obisnuiti, o faceau sa tremure, sa-i fie frig….si simtea cum respiratia i se opreste. Cand s-a uitat mai clar, acolo era un superb barbat translucid, cu sange pe fata, elegant imbracat si cu un trandafir, din care curgea sange, in mana. Era la 1 metru de Hallowy si , apropiindu-se a zis:
-E Halloween! Da-ne puterea inapoi…..si apropo …mersi ca m-ai eliberat din Inchisoarea Rosie… si i-a infipt trandafirul in inima…
Exact in acel moment Hallowy se  trezi si zise:
-Trebuie sa ma obisnuiesc sa nu mai mananc M&M’s seara.
La un moment dat se auzi soneria de la usa:
-Cine e? zise Hallowy.
Se auzi vocea terifianta din vis zicand:
-Red Damnation!
HALLOWEEN  FERICIT!

7 comentarii:

  1. Interesanta aluzia ta cu privire la bulinele neserioase de ciocolata. Imi plac creatiile in care personajele se trezesc din vis, dar descopera ca visul se transforma in realitate. Ai folosit detalii specifice pentru Halloween, imi place povestea ta. Un punct in minus, fiindca niciodata nu te poti exprima in acest fel intr-o cumpunere: ,,Dintr-o data se facu un frig glaciar, de zici ca a pus-o cineva in congelator.” DE ZICI- este o adresare personala catre cititor, iar compunerea ta se desfasura la persoana a III-a, tu –autorea povestesti despre o fata. Nu sunt acceptate astfel de exprimari. Un alt punct ti-l scad fiindca nu mi-a placut faptul ca nu ai lamurit cititorul daca ea adoarme si transformarea se petrece in vis, sau e realitate. Ai pierdut undeva controlul vis-realitate. Iti precizez unde: ,,Trebuie sa aflu cum este sa fii liber si sa te distrezi in aceasta noapte!>>…..si a ADORMIT gandindu-se la acele replici….” Urmeaza apoi descrierea cadrului in care se vor intampla lucrurile, dar tot tu te contrazici si spui ca IESE pe fereastra: ,,Tarziu in noapte, Hallowy s-a furisat, pe fereastra afara, din casa. Imediat, cum a iesit, la 114 secunde, asupra ei s-a revarsat lumina rosie, si si-a facut aparitia malefica luna. Fata nu stia ce se intampla, dar credea ca face parte din poveste ,, ca ea e speciala si nu are voie sa iasa din casa in aceasta noapte’’. Imediat precizezi ca nici de data asta tanara nu se sperie: ,,Se CULCA, in sfarsit, si peste 2 ore a fost trezita de doua voci. Exact in acel moment Hallowy SE TREZI si zise: -Trebuie sa ma obisnuiesc sa nu mai mananc M&M’s seara. Sa presupunem ca viseaza ca evadeaza, ca transfomarea are loc in vis si ca se trezeste si nu se sperie ca e frig, apoi iar se trezeste si urmeaza faza cu pisica, apoi se trezeste dintr-un vis urat si visul devine realitate fiindca apare Red Damnation la usa. Ai devenit incoerenta, cand e vis cand realitate si cred ca te-ai incurcat putin! Nu-i nimic, subiectul este interesant, si pentru asta te felicit iar NOTA MEA FINALA ESTE 8

    RăspundețiȘtergere
  2. e interesanta povestea..merita un 7.m-a speriat un pic.si eu sunt foarte sperioasa!dar si asta a sunat un pic ca poveste de copii.mi-a placut sfarsitul!

    RăspundețiȘtergere