Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

marți, 6 noiembrie 2012

CONCURS CREATIE #2

Calatoria…


-Ascunde-te!Ascunde-te!
Fata fugea in continuare si radea.Il privea pe fratele ei,Chris care alerga dupa ea.
-E timpul sa mergem,Ana!
-Imediat,raspunse ea,dar uite ca se zareste padurea si gara abandonata.Ar fi foarte interesant sa o exploram .
-Stiu si eu,spuse Chris sovaind,ar fi cazul sa mergem.E deja noapte si e cam frig.Mai e si faptul ca mama ne astepta ingrijorata ca am intarziat deja.E noaptea de Halloween si ea cam superstitioasa.Hai sa mergem,te rog frumos.
-Inca putin,zise Ana.Sunt tare curioasa.Stii doar ca nimeni nu merge acolo.Toti se tem.Ce poate fi asa ingrozitor?
-Ahhhh….ai castigat.Sa mergem.
Au inceput sa mearga de-a lungul dealurilor.Padurea era aproape dar in timp ce se apropiau parea ca se departa.Dupa ore sau minute istovitoare se parea ca au ajuns mai aproape.Pierdeau notiunea timpului.Se simtea in aer mirosul ranced al padurii.Atmosfera era incarcata.Era frig.
-Mi-e frica,spuse Chris.
-E doar o padure.Calmeaza-te.Inainteaza.Priveste cladirea.E minunata.
Mergand prin padurea batrana au ajuns la o constructie veche, darapanata care parea ca se prabuseste la cea mai mica adiere de vant. Aerul era mai rece in apropierea cladirii. Parea o gara uitata  de timp fiind locuita doar de gandaci. Copii au inaintat pentru a explora in continuare chiar daca teama ii rodea.Dintr-o data Ana a inceput sa tipe.
-Ce e?
-E groaznic,spuse fata infricosata.Un,un schele uman!
Craniul ii privea macabre.Se zareau bucati zdrentuite de haine.Pareau bucati din uniforma unui controlor.De radius ii atarna  o bratara de aur.
Deodata au inceput sa se auda zgomote in padurea tacuta ca  un mormant.Apoi lumini care se intindeau peste gara.Calea ferata a inceput sa straluceasca si gara parea ca se reface.Peretii erau intregi,la fel si acoperisul.Parea ca e proaspat construita.
-Ce se intampla?zise Chris.
-Nu stiu,dar e minunat.Priveste gara.E o magie.Sigur este o zana aici,zise Ana.
-Nu exista zane.Hai sa plecam.Nu-mi place ce se petrece aici,spuse Chris.
Ana nu l-a ascultat si s-a indreptat spre peron care stralucea  in mod ciudat.
Deodata s-a auzit un fluierat insotit de un zgomot greoi.Era un tren vechi cu o locomotiva cu aburi.
S-a oprit in gara.In fata copiilor a apaut un controlor de varsta medie.
-Mergeti in plimbare copii?
-Aaaaa….noi mergem acasa,raspunse Chris.
-E departe cea mai apropiata asezare.Mai bine luati trenul si coborati la urmatoarea statie.
-Mai bine nu,spuse Chris temator, dar fu tras in tren de Ana care era incantata de idee.
Copiii au urcat in tren.Ana era bucuroasa ,dar  Chris era  speriat.
Trenul  a inceput sa se miste.Copiii s-au asezat pe banci.Controlorul i-a informat ca nu e nevoie sa plateasca pentru ca sunt copii.
In tren erau mai multi oameni care le zambeau ciudat.Orele pareau ca zboara.Chris era din ce in ce mai nelinistit.
-Nu putem cobori?
-Nu inca,raspunse  controlorul.
Ceva ii sclipea la mana.Era o bratara de aur.
Baiatul a inceput sa tipe.Era bratara purtata de scheletul din gara.
-Vreau sa cobooooooor!!
-Ma tem ca nu se poate,raspunse controlorul.Vezi tu,baietasule ,noi avem nevoie de tine.In fiecare an de Halloween trenul asta are sansa sa stationeze in gara abandonata.Merge fara oprire tot anul.Suntem toti captivi aici si ne putem elibera doar cu ajutorul unor suflete inocente.Voi fi liber cu ajutorul tau si al surorii tale.
Spunand toate astea i-a retezat capul dintr-o singura miscare  improscand podeaua cu sangele lui.Ana era deja imobilizata de doi oameni.Intr-o secunda i-a aterizat capul pe podea.Sangele celor doi copii a inceput sa fie absorbit de podea.Mortii din tren prindeau viata pentru inca un an.Erau fericiti.Datorita unor copii naivi ei puteau umbla in lumea oamenilor .Trenul va ramane abandonat in gara  un an pana la urmatorul Halloween ,cand demonul ce-i are in stapanire ii va sili sa urce in calatoria mortii,cautand necontenit suflete nevinovate care sa-I elibereze….

7 comentarii:

  1. Imi plac introducerile cu actiune, fiindca sunt curioasa sa descopar personajele si situatia in care se afla, asa ca imi place cum ti-ai inceput compunerea. Prezenta dialogurilor, antreneaza povestirea, si o face mai captivanta, iar acest lucru de asemenea m-a incantat in compunerea ta. Trenul cu morti care asteapta suflete nevionvate, o gara parasita si un schelet, au facut o poveste demna de Halloween. Nu mi-a placut faptul ca a fost scurta povestea, imi doream mai multa actiune, macar unul dintre copii sa reuseasca sa scape cu viata si sa desfaca blestemul legat de acel tren sau sa fie si ei la randul lor transformati in morti captivi in tren etc, adica eu as fi avut alte idei pentru continuarea povestii. Nu te astepta la multe laude, tinand cont ca un spirit critic cauta defecte din orice nimicuri : ). Felicitari! NOTA MEA FINALA ESTE 9.

    RăspundețiȘtergere
  2. aceasta compunere merita cam tot un 7 pt ca la inceput nu a fost prea infricosatoare.mai ales ca nu a fost prea fain ca baiatul se temea.oricum pe mine m-a cam speriat.nu mai prea vreau sa merg cu trenul.si de obicei povestile au un final fericit,dar acesta este unul tragic.

    RăspundețiȘtergere
  3. 10,chiar imi place ideea,dar cam scurta.

    RăspundețiȘtergere