Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

marți, 21 ianuarie 2014

Recenzie Marina

Multumesc frumos librariei Libris pentru aceasta carte minunata si anume Marina . Libraria Libris este o librarie online foarte populara in Romania, mai buna chiar si decat o librarie normala unde gasiti carti in romana, dar si in engleza si carti online la preturi rezonabile.



Carlos Ruiz Zafon
Coperta paperback cu clapete
Editura Polirom
Carte primita de la Libraria LIBRIS spre recenzie
LINK DE CUMPARARE
253 de pagini




     Primul lucru care m-a atras la aceasta carte cred ca a fost asemanarea titlului cu numele meu: Marina. Abia la sfarsitul cartii am inteles ca soarta a vrut sa am acest nume pentru a citi cartea. M-am chinuit mult sa o citesc si nu pentru ca nu ar fi buna sau pentru ca ar avea un stil de a scrie prea greoi autorul ci pentru ca acest roman este foarte bun. Am inteles perfect de ce pana si pe autor, Carlos Luiz Zafon, e cartea preferata. E imposibil sa nu iti placa si, atunci cand o termini sa nu ramai cu un gol urias in suflet, sa nu te intrebi ce se va alege acum de viata ta fara povestea cutremuratoare a lui Oscar, a Evei, a lui Mihail, dar mai ales a Marinei.

      Romanului i s-a aplicat tehnica povestirii in rama sau povestirii in povestire. Intalnim incarcatura emotionala in fiecare fraza, ca o parte din sufletul autorului. Naratorul, Oscar povesteste despre intalnirea lui cu Marina: ,,O fata in rochie alba suia dealul, pedaland  spre mine. Prin transparenta zorilor si vata ceturilor ii ghiceam silueta. Unduind, pletele lungi, de culoarea fanului, ii acopereau chipul.(...) Ochii, sau propria-mi fantezie, au intuit contururile picioarelor zvelte ce coborau pe pamant. Apoi au urcat pe rochia desprinsa dintr-un tablou de Sorolla si s-au oprit la ochii de un cenusiu atat de adanc, ca puteai cadea in ei.''  si incet- incet  ne introduce  in lumea Evei si a lui Mihail, o lume groteasca in care invatam ca iubirea te poate duce in pragul nebuniei si ca dorinta de a invinge moartea poate fi mai puternica decat orice. Elementele gotice sunt la ele acasa, iar romanul are o mica legatura cu Frankestein, Carlos Ruiz Zafon dezvoltand ideea corpului readus la viata cu memebre de la alte cadavre si oferindu-i autenticitate. 
     Povestea de dragoste dintre Oscar si Marina e frumoasa. Incepe timid, dar sentimentele sunt pure si sincere. Mi-a lasa impresia  ca Oscar si Marina au crescut intr-un an cat altii in sapte la fel ca in basme. Si tot ca in basme e si povestea lor: atat de frumoasa ca te face sa plangi: ,,Nu stie ca-i Fat Frumos-ul care trebuie sa o sarute pe Frumoasa din Padurea Adormita, ca sa o trezeasca din somnul ei vesnic, dar asta pentru ca Oscar ignora faptul ca toate povestile-s minciuni, desi nu toate minciunile-s povesti. Printii nu-s Frumosi, iar Fetele din Paduri Adormite chiar daca nu-s frumoase, nu se trezesc nicicand din somn."'
     Stilul autorului de a nara o poveste de dragoste imi aminteste putin de stilul lui Mihail Drumes. Iubirea e traita intens ,,Amintirea Marinei si a aventurilor cutremuratoare la care luaseram parte impreuna ma impiedica sa gandesc, sa mananc sau sa port o discutie coerenta. Era singura persoana careia ii puteam impartasi nelinistile mele, si nevoia prezentei ei ajunsese sa imi provoace o durere fizica. Nimeni si nimic nu-mi putea alina arzatoarea durere interioara. Am devenit o figura cenusie de pe coridoare. Umbra mi se topea pe pereti. Zilele curgeau una dupa alta ca frunzele moarte. Speram sa primesc un biletel de la Marina, un semn ca dorea sa ma revada. O simpla scuza pentru a fugi la ea, trecand peste distanta dintre noi, care parea zi de zi tot mai mare. Nici vorba. Mi-am omorat timpul, strabatand locurile pe unde umblaseram impreuna. Ma asezam pe bancile din piata Sarria, asteptand sa o zaresc.'' si la sfarsit se produce o ruptura zdruncinatoare.
     O carte ce o recomand tuturor varstelor: tinerilor ce invata cat de sincere trebuie sa fie sentimentele precum iubirea, dar si adultilor si batranilor care au trait poate si ei o iubire asa frumoasa si nu au avut cui sa o impartaseasca. Cartea a reusit sa devina favorita mea detronand-o pe Jane Eyre si inca de la inceput am simtit ca va fi superba.

miercuri, 15 ianuarie 2014

COLECTIA IQ230 - LITERA

De la relatia cu fratii sau surorile tale pana la cele mai ascunse secrete ale creierului uman, colectia IQ230 isi propune sa aduca in discutie cele mai mari intrebari puse de oameni mici. De-a lungul lecturii cartilor din aceasta colectie mari filozofi, oameni de specialitate si alti invatati vor incerca sa explice intr-o maniera cat mai simplista si placuta ceea ce tu singur nu ai fi reusit niciodata sa iti explici. Din ,,Mic dejun cu Socrate’’ afli ce inseamna defapt sa faci baie in cada sau in cabina de dus. Din ,,1001 de adevaruri care o sa te faca sa te c@#i pe tine de frica’’ descoperi cele mai interesante lucruri iar din ,,Frati si surori’’ afli cat de importanta e legatura fraterna si ce inseamna sa te prefaci ca te lupti cu sora mai mica, cum o ajuta pe ea asta in viata.

Colectia are o poveste foarte draguta la baza numelui : ,, La prima vedere, australianul Terrence Tao pare un om normal. Are 36 de ani si preda matematica la University of California, Los Angeles. Dar nu este nici pe departe o persoana obisnuita. Conform Institutului Davidson din SUA, el are un IQ de 230, cel mai mare inregistrat vreodata. Cu alte cuvinte, Terrence este cel mai destept om din lume. 


Coeficientul mediu de inteligenta se situeaza in jurul valorii de 100. Dincolo de 100 incepe tara oamenilor destepti, oameni care nu numai ca stiu mai multe, dar VOR SA AFLE mai multe. Oameni  care isi pun INTREBARI  despre lumea din care fac parte- despre IUBIRE si SEX, despre PRIETENIE si NEVOIA DE CEILALTI, despre ISTORIE, STIINTA si SOCIETATE, despre CINE SUNTEM si ce ne face cu adevarat OAMENI - liberi, plini de umor, lipsiti de prejudecati.
Tuturor celor chinuiti de astfel de intrebari le oferim colecti IQ230. Psihologia, filosofia si sociologia vorbesc pe intelesul tuturor, asteptand un singur lucru: sa punem intrebari.'' 

Toate cartile lor le gasiti aici CU REDUCERE DE 20%: LINK
Din aceasta colectie va las mai jos linkurile spre cele doua carti ale colectiei care m-au cucerit si singurele, momentan, pe care le-am citit:

Iata cateva din cartile cele mai interesante:


Cartea de față este povestea transformării lui Joshua Foer dintr-o persoană obişnuită, care uita unde a pus cheile de la maşină (sau chiar maşina) într-un as al memorării, în stare să reţină ordinea cărţilor dintr-un pachet de joc în cinci minute şi să spună, pe de rost, sute de zecimale ale numarului Pi. 

Antrenarea memoriei poate părea inutilă în această epocă a memoriilor externalizate, în care avem hârtie, computere, telefoane mobile. În mod paradoxal acum, mai mult ca niciodată, când rolul memoriei se erodează rapid, avem nevoie să ne cultivăm amintirile, depozitarele valorilor noastre şi sursa caracterului nostru.
 



Te-ai întrebat vreodată cum ar fi să fii un pește? Dar un liliac, o albină sau un tigru?Oare au ei gânduri și emoții ca ale noastre? Cu siguranță, animalele gândesc și simt mult mai mult decât credem noi. În plus, sunt capabile de lucruri uimitoare, pe care noi le descoperim abia acum. De exemplu, furnicile se învață una pe alta drumul spre casă, păsările-grădinar folosesc perspectiva în construirea cuibului, câinii pot învăța sute de cuvinte, ciorile și porumbeii pot recunoaște și deosebi chipurile umane, coțofenele se pot recunoaște în oglindă, iar lista ar putea continua la nesfârșit.
Nu numai maimuțele antropoide, elefanții și delfinii sunt specii inteligente, așa cum se credea până de curând. Ultimele descoperiri ale cercetătorilor arată că nu trebuie să ai un creier mare pentru a fi deștept.
Inteligența animală ne poartă în lumea speciilor deștepte, de la papagali la cimpanzei, făcându-ne cunoștință cu cercetători simpatici și descoperirile lor incredibile. Scrisă cu umor și inteligență, cartea Virginiei Morell ne demonstrează că animalele (și mintea lor) merită cunoscute, respectate și iubite.
Virginia Morell este cunoscută datorită articolelor sale din prestigioase reviste de știință precum National Geographic, Science, Smithsonian. Este, de asemenea, autorea cărților de succes Ancestral Passions, Blue Nile și Wildlife Wars (scrisă în colaborare cu Richard Leakey).

Studiile despre longevitate sunt numeroase şi toate vin în întâmpinarea dorinţei noastre de a avea o viaţă cât mai lungă şi fericită. Fiecare dintre noi îşi doreşte ca propria viaţă să fie ca în basme: „Şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi.“
Vestea bună este că există o serie de factori esenţiali ce contribuie la o viaţă îndelungată, pe care cititorii vor avea surpriza să îi descopere în cartea de faţă, ce reconstituie aventura iniţiată de dr. Lewis Terman în 1921, odată cu iniţierea proiectului ce îi poartă numele.
Cititorii îşi pot evalua singuri anumiţi factori ce influenţează longevitatea datorită testelor de la finalul fiecărui capitol, urmărind câteva criterii relevante: sociabilitatea (sunteţi sufletul petrecerii?), predispoziţia spre nevroză, gândirea catastrofistă, gradul de mulţumire în viaţă, fericirea conjugală, cariera, sentimentul religios şi relaţiile sociale.


Monogamia sexuală este, într-adevăr, un lucru natural pentru specia noastră? Așa ni s-a spus încă din vremea lui Darwin. Am fost învățați de organizațiile științifice, de instituțiile religioase și culturale că bărbații și femeile au evoluat în familii în care protecția bărbatului era oferită la schimb contra fertilității și fidelității femeii. Dar această poveste se prăbușește.
Tot mai puține cupluri se căsătoresc, rata divorțurilor crește mereu, în timp ce adulterul și libidoul scăzut distrug chiar și cele mai solide căsnicii. Cum putem reconcilia povestea standard despre evoluția sexuală umană cu realitatea? Demitizând aproape tot ce știm despre sex, Christopher Ryan și Cacilda Jethá oferă o explicație alternativă îndrăzneață. Argumentul lor esențial este că oamenii au evoluat în grupuri egalitare care împărțeau hrana, îngrijirea copiilor și, adesea, partenerii sexuali.
Punând cap la cap dovezi din antropologie, anatomie și psihosexualitate, autorii arată cât de departe de monogamie este, în realitate, natura umană. Cu inteligență și umor, Christopher și Cacilda încearcă să afle de ce fidelitatea pe termen lung poate fi atât de dificilă, de ce pasiunea sexuală tinde să dispară pe măsură ce dragostea devine mai profundă și de ce atât de mulți bărbați de vârstă mijlocie riscă totul pentru niște aventuri trecătoare cu femei mai tinere.

Mic dejun cu Socrate la doar 17 lei

Pe Elefant.ro, cu ocazia reducerilor Happy days puteti achizitiona cartea Mic dejun cu Socrate, o carte pe care o recomand din tot sufletul, cu doar 17 lei. Va sugerez sa va grabiti pentru ca dureaza o saptaman oferta, iar stocul e limitat.

Recenzia cartii o gasiti aici:  LINK

CARTEA E APARUTA LA EDITURA LITERA SI FACE PARTE DIN COLECTIA IQ230


Coperta ultimul volum din Instrumente mortale a aparut


City of Heavenly Fire ( The Mortal Instruments #6) de Cassandra Clare


Va place?

marți, 7 ianuarie 2014

In curand la editura Trei

Unul dintre cele mai aşteptate romane distopice ale anului 2014, THE QUEEN OF THE TEARLING, de Erika Johansen, în curând la Editura Trei! La cea de a nouăsprezecea aniversare a sa, prinţesa Kelsea Raleigh Glynn, crescută în exil, porneşte într-o călătorie periculoasă către castelul în care s-a născut, pentru a-şi recupera tronul ce i se cuvine de drept. Modestă şi serioasă, iubind cărţile şi învăţătura, Kelsea nu a moştenit mai nimic din trăsăturile mamei ei, orgolioasa şi frivola regină Elyssa. Însă cu toate că nu are experienţa necesară şi niciun acoperiş deasupra capului, Kelsea nu este lipsită de apărare: poartă la gât safirul Tearling, o nestemată cu puteri magice nemărginite; iar alături de ea se află Garda Reginei, un grup de cavaleri neînfricaţi, conduşi de enigmaticul şi devotatul Lazarus. Kelsea va avea nevoie de ei toţi pentru a le ține piept duşmanilor care se vor folosi de toate mijloacele de luptă – de la asasinii cu pelerine stacojii până la cea mai întunecată magie a sângelui – pentru a o împiedica să poarte coroana. În pofida sângelui ei regal, Kelsea se consideră a fi o fată nesigură, o copilă chemată să conducă un popor şi un regat despre care nu ştie aproape nimic. Însă ceea ce va descoperi în capitală va schimba totul, punând-o faţă în faţă cu orori pe care nu şi le-a închipuit niciodată. Un simplu act de îndrăzneală va arunca regatul într-o răzmeriţă, dezlănţuind răzbunarea tiranicei conducătoare a regatului vecin, Mortmesne: Regina Roşie, o vrăjitoare care stăpânește cea mai întunecată magie. Acum, Kelsea va trebui să descopere în care dintre servitori, aristocraţi şi propria ei gardă poate avea încredere. Însă expediţia menită a-i salva regatul şi a-i da întâlnire cu destinul de-abia a început – o minunată călătorie a descoperirii sinelui şi o încercare de foc care o va transforma într-o legendă... numai dacă va supravieţui. THE QUEEN OF THE TEARLING le prezintă cititorilor o lume nouă, la fel de terifiantă ca cea din Jocurile Foamei, cu personaje la fel de vii şi de contrariante ca cele din Urzeala Tronurilor, şi cu o eroină cu totul originală. Combinând elemente de acţiune, romance, mister şi răsturnări de situaţie, acest roman marchează debutul uluitor al talentatei Erika Johansen. • Warner Bros. a achiziţionat drepturile de ecranizare pentru The Queen of the Tearling, în parteneriat cu David Heyman (producătorul filmelor Harry Potter), distribuind-o în rolul principal pe Emma Watson (Harry Potter, Jurnalul unui adolescent timid, The Bling Ring) • Drepturile de traducere au fost vândute în peste 20 de ţări, printre care şi Danemarca, Serbia, Indonezia, Norvegia, Bulgaria, China, Brazilia, Franţa, Spania, Germania • Având o protagonistă de nouăsprezece ani şi fiind plasat într-un tărâm fantastic, The Queen of the Tearling îi va atrage pe fanii distopiilor Jocurile Foamei şi Divergent şi pe cititorii care au transformat în bestselleruri Urzeala Tronurilor, Circul Nopţii, Cartea pierdută a vrăjitoarelor şi romanele semnate de Philippa Gregory. • Dorian Karchmar, agentul autoarei, descrie trilogia ca fiind o pătrunzătoare poveste umană, centrată însă pe o eroină care se luptă atât cu realitățile de zi cu zi ale maturizării ei, cât și cu dilemele etice ale unei domnii juste – toate acestea în timp ce se străduiește să rămână în viață.”

vineri, 3 ianuarie 2014

Surprizele autorilor

Autoarea seriei Atingerea lui Juliet( primul volum, Spulbera-ma e publicat la Leda) Tahereh Mafi si autorul cartii Miss Peregrine's Home for Peculiar Children( bestseller ce va fi ecranizat in curand si sper sa il publice si la noi la fel de repede) Ransom Riggs ( cei doi sunt logoditi) si-au facut un canal youtube impreuna in care povestesc despre realizarile si viata lor, iar primul video consta intr-o recapitulare a anului 2013 pentru ei. Mie mi se par foarte simpatici. Voua?


Iar aici e linkul canalului lor;)