Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

joi, 7 noiembrie 2013

Recenzie Urzeala Tronurilor **

Multumesc frumos librariei Libris pentru aceasta carte minunata si anume Urzeala TronurilorLibraria Libris este o librarie online foarte populara in Romania unde gasiti carti in romana, dar si in engleza si carti online la preturi rezonabile, dar si rechizite.



George R. R. Martin
Coperta necartonata 
Editura Nemira 
423 de pagini 
35 lei ambele volume plus transport gratuit





Descriere:

PREMIUL LOCUS

„Romanul care marchează fără doar şi poate începutul detronării lui Tolkien: Urzeala tronurilor.“
NewsweekÎntr-un ţinut în care verile pot dura ani în şir şi iernile o viaţă, primejdia se arată la orizont. Vine iarna şi pe plaiurile îngheţate de la nord de Winterfell forţe întunecate şi stranii îşi adună puterile în spatele Zidului ce protejează întregul regat Westeros. În mijlocul conflictului se află familia Stark de Winterfell, oameni la fel de aspri şi neîndurători ca pământul pe care îl stăpânesc. Un tărâm al extremelor, de la fortăreţele de piatră ale iernii la castelele belşugului şi ale verii, în care lorzi şi prinţese, soldaţi şi vrăjitori, asasini şi bastarzi iubesc, se luptă şi uneltesc pentru a supravieţui. Între intrigi şi comploturi, tragedie şi trădare, victorie şi teroare, soarta familiei Stark, a aliaţilor ei şi a inamicilor atârnă de un fir de păr, în timp ce toţi încearcă să câştige cel mai periculos joc dintre toate: urzeala tronurilor.

„Martin atinge un vârf absolut din punctul de vedere al tehnicii narative şi al scenelor de acţiune. Scriitura, imaginaţia, impactul emoţional şi extraordinara construcţie a universului său presupun o nouă definire a genului fantasy.“
Booklist

Parerea mea:

     In partea a doua intreaga poveste evolueaza, oferindu-ne actiuni noi si rastalmaciri de situatie. Tyrion, unul dintre personajele mele preferate e la un pas de moarte si soarta multor altora se schimba in bine sau in rau. Personajele au trasatura dominanta mai pronuntata si ofera o poveste foarte buna. Este usor sa te indragostesti de aceasta lume creata de G. R. R. Martin, lucru pe care l-am specificat si in prima recenzie.
     Khaleesi, personajul meu preferat feminin isi arata adevarata fata, aceea de luptatoare si conducatoare a khalasarului, fiind ultimul personaj al cartii din perspectiva caruia se nareaza.
     Cum deja este cunoscut acest lucru, autorul incepe sa omoare personaje favorite pentru a accentua si a aduce in atentia cititorului calitatile altora, lucru care pe mine ma deranjeaza si totodata ma tine in suspans.
     Prezentarea decorului din acele timpuri este facuta intr-un fel anume, unic si impunator, aratand maiestria autorului de a muta condeiul pe foaie fara a exagera si a deveni ,, prea frumos ca sa fie adevarat''. Arata atat partile bune cat si pe cele rele.
     Primul volum al seriei ,, Cantec de gheata si foc'' este per total o adevarata capodopera reusind sa dea viata si glas unor personaje puternice si mai ales  unor personalitati UMANE cu bune si cu rele.

2 comentarii:

  1. Ai terminat de citit???Ii buna recenzia ta,dar nu stiu daca aceasta carte este genul care imi place mie! :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Contine descrieri plictisitoare? Sau are multa actiune si dialog?

    RăspundețiȘtergere