Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

duminică, 27 octombrie 2013

Recenzie Urzeala Tronurilor *

Multumesc frumos librariei Libris pentru aceasta carte minunata si anume Urzeala TronurilorLibraria Libris este o librarie online foarte populara in Romania unde gasiti carti in romana, dar si in engleza si carti online la preturi rezonabile, dar si rechizite.


George R. R. Martin
Coperta necartonata 
Editura Nemira 
423 de pagini 
35 lei ambele volume plus transport gratuit





Descriere:

PREMIUL LOCUS

„Romanul care marchează fără doar şi poate începutul detronării lui Tolkien: Urzeala tronurilor.“
NewsweekÎntr-un ţinut în care verile pot dura ani în şir şi iernile o viaţă, primejdia se arată la orizont. Vine iarna şi pe plaiurile îngheţate de la nord de Winterfell forţe întunecate şi stranii îşi adună puterile în spatele Zidului ce protejează întregul regat Westeros. În mijlocul conflictului se află familia Stark de Winterfell, oameni la fel de aspri şi neîndurători ca pământul pe care îl stăpânesc. Un tărâm al extremelor, de la fortăreţele de piatră ale iernii la castelele belşugului şi ale verii, în care lorzi şi prinţese, soldaţi şi vrăjitori, asasini şi bastarzi iubesc, se luptă şi uneltesc pentru a supravieţui. Între intrigi şi comploturi, tragedie şi trădare, victorie şi teroare, soarta familiei Stark, a aliaţilor ei şi a inamicilor atârnă de un fir de păr, în timp ce toţi încearcă să câştige cel mai periculos joc dintre toate: urzeala tronurilor.

„Martin atinge un vârf absolut din punctul de vedere al tehnicii narative şi al scenelor de acţiune. Scriitura, imaginaţia, impactul emoţional şi extraordinara construcţie a universului său presupun o nouă definire a genului fantasy.“
Booklist


Parerea mea : 

Doar dupa ce am inceput lectura acestei carti si dupa ce am trecut de relatarea epilogului care, din punctul meu de vedere este plictisitor, am realizat ce comoara tin in maini. Am iubit serialul si pot spune ca si prima carte a seriei respecta zicala ,,Cartea e mereu mai buna decat filmul''. Este imposibil sa nu iti placa aceasta serie  pentru ca are cate un pic din fiecare, fiind potrivita pentru fiecare cititor, formand un intreg unitar cu adevarat reusit. Gasesti tradari la castel, dar nu intr-un mod ieftin sau telenovelist, gasesti personaje puternice de care te indragostesti de la inceput ( in cazul meu, pot vorbi aici despre Daenerys),

sau pe care le descoperi si le indragesti pe parcurs( in cazul meu Tyrion).

Toate aceste personaje sunt  intr-un fel conectate si ajuta la crearea unui taram incarcat de mister si aventura. Personajele principale (pentru ca nu este numai unul, desi actiunea se invarte initial in jurul lui Ned Stark) sunt: Ned, Arya si Sansa, fiicele lui Ned, Catelyn, sotia lui, Robb- fiul cel mare si Jon Snow- bastardul lui Ned precum si  Bran- fiul lui Ned si Daenerys, printesa de 13 ani care e nevoita sa se casatoreasca cu salbaticul Khal Drogo pentru a-si ajuta fratele, Viserys (numit si Printul Cersator) sa-si recastige tronul. 

In prima carte din Urzeala Tronurilor, intriga este construita din venirea regelui Robert la castelul lui Eddard Stark, bunul sau prieten. Robert Baratheon il roaga pe Ned sa isi paraseasca familia si casa si sa-i devina Mână, un rang foarte important pentru acele vremuri şi să+l însoţească la palat. Ned, un bărbat onorabil care îşi respecta mereu promisiunile, acceptă şi îşi ia cu el cele două fiice: pe Sansa pentru a o mărita cu prinţul Joffrey, moştenitorul lui Robert şi al reginei Cersei şi pe Arza, dar şi pe fiul lui Bran. Apare însă o problemă şi rămâne acasă, înconjurat de pericole dar protejat de mama lui şi de un lup străvechi care e gata sa ucida pentru a-l ţine în viaţa.

Fiecare capitol este relatat din perspectiva personajelor importante fara a obosi  sau deruta cititorul şi continuând exact de unde se terminase relatarea anterioara. Pe mine acest stil mă atrage pentru că mă face să îmi doresc atât de mult să aflu continuarea poveştii încît îmi vine să sar peste niste capitole bune, dar nici nu vreau sa fac asta, oferindu-mi astfel şansa de a ma ambiţiona şi de a citi ,,one more chapter''.

O poveste cu adevărat reuşita, frumos construită, a cărei continuare o vrei cu ardoare.

Citate:







5 comentarii:

  1. Nu am citit seria aceasta si nici filmul nu l-am vazut. Poate acuma daca ti--am citit recenzia o voi cumpara.Frumoasa recenzie,imi place.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Laura ma bucur ca iti place. Sper sa reusesti sa o citesti si tu curand e cu adevarat buna

      Ștergere
  2. Scuze, n-am citit recenzia. Sper ca o sa ma ierti. Intentionez sa citesc aceste carti, si desi poate nu ai spoilere, nu vreau sa risc :D M-am invatat minte :)) Dar ador gif-urile cu Khaleesi :3 E personajul meu preferat din serial :D

    RăspundețiȘtergere
  3. superba recenzie, pe masura cartii <3

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma tot uit la aceasta serie cu jind, de cand a aparut in acest format paperback, serialul nu l-am urmarit...insa ceva ma retine...mi-e teama ca are foarte multe personaje, multa actiune si descrieri si nu o sa reusesc sa o inteleg...chiar nu stiu ce sa fac in legatura cu ea, as vrea sa vad daca prind vre-o oferta de black friday

    RăspundețiȘtergere