Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

miercuri, 9 octombrie 2013

O noua aparitie la Litera

Editura Litera urca in topul preferintelor mele printre edituri datorita colectiei IQ230 pe care pur si simplu o ador. Recenzia la 1001 de adevaruri face parte din aceasta colectie si ii puteti citi recenzia aici .

Tot in aceasta colectia a aparut si :

Mic dejun cu Socrate

Filosofia vieţii de zi cu zi
ROWLAND SMITH




         Asculta rationamentul lui Descartes despre trezitul în fiecare dimineata, întreaba-l pe Nietzsche cum sa scapi de turma în timp ce mergi la slujba, afla ce spun Ovidiu si  Simone de Beauvoir despre sex, învata de la Machiavelli cum sa organizezi o petrecere si lasa-l pe Freud sa-ti interpreteze visele. 
Rutina ta cotidiana nu este banala! Mersul cu metroul sau cina pot fi încarcate de întelesuri filosofice nebanuite. Ne-o demonstreaza Robert Rowland Smith facându-ne cunostinta cu unii dintre cei mai mari filosofi din istorie, de la Socrate si  Platon la Wittgenstein si Derrida. Cu inteligenta si umor, autorul ne arata ce se ascunde în spatele actiunilor noastre de zi cu zi, de când ne trezim si pâna mergem la culcare. Pe lânga marile idei ale acestor gânditori, face trimiteri la muzica, pictura, filme, literatura si chiar la un remarcabil experiment japonez în legatura cu cristalele de apa.
Vei întelege, asadar, de ce shoppingul în malluri este fascinant, de ce nu te poti dezlipi de televizor si  de ce ar trebui sa-ti lasi parintii sa achite nota la restaurant. 

Robert Rowland Smith este autorul unor carti despre filosofie, literatura si  psihanaliza . Printre cele mai cunoscute titluri ale sale se numara Driving with Plato (La volan cu Platon), continuarea bestsellerului Mic dejun cu Socrate, Derrida and Autobiography si Death-Drive: Freudian Hauntings in Literature and Art.

  

2 comentarii:

  1. cred ca este interesanta dar nu stiu de ce tind sa cred ca cealalta este si mai interesanta! mi-au placut mult citatele

    RăspundețiȘtergere
  2. Pare o carte interesantă și funny. Îmi place mult coperta. Din descrierea făcută, chiar pare promițătoare. Mă bate gândul că aș putea să o cumpăr. o.o

    RăspundețiȘtergere