Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

duminică, 31 martie 2013

Recenzie Insurgent

Veronica Roth
Cartonata
45 lei
Castigata
448 pagini
LINK DE CUMPARARE
 




DESCRIERE

  • O alegere devine un sacrificiu
  • Un sacrificiu devine o pierdere
  • O pierdere devine o povara
  • O povara devine o batalie
  • O singura alegere te poate distruge

O tulburatoare poveste de iubire, plina de rasturnari de situatie, cu decizii sfasietoare si dezvaluiri emotionante ale naturii umane...
Intr-un Chicago distopic, unde tinerii care au implinit varsta de saisprezece ani sunt obligati sa aleaga una dintre cele cinci factiuni, careia ar trebui sa-i fie devotati pentru tot restul vietii, Tris Prior continua sa-i salveze pe cei pe care ii iubeste  si pe ea insasi, in timp ce cauta raspunsuri la intrebari sfasietoare despre durere si iertare, identitate si loialitate, politica si iubire.
Pentru Tris, ziua initierii ar fi trebuit sa reprezinte o victorie si sa fie sarbatorita alaturi de cei din factiunea aleasa; in schimb, ziua se sfarseste cu orori de nedescris. Razboiul bate la usa, in timp ce conflictele dintre factiuni si ideologii se extind cu repeziciune. Si in vremuri de razboi, se formeaza tabere, se dezvaluie secrete, iar alegerile devin irevocabile si dure. Transformata de propriile sale decizii, dar si de durerea sufleteasca si de sentimentul de vinovatie, Tris trebuie sa-si accepte Divergenta, chiar daca nu stie ce ii rezerva viitorul.



PAREREA MEA:

Cartea a fost exact in stilul primului volum si isncera sa fiu nu prea m-a surprins. Da, actiunile si personajele se dezvolta, totul se schimba, dar atmosfera a fost aceeasi si sincera sa fiu nu prea m-a tinut cu sufletul la gura de aceea i-am si dat 4 stele in loc de 5. Tris si Tobias invata sa lucreze in echipa, dar relatia amoroasa dintre ei este destul de ciudatica. Nu prea arata semne de afectiune si nici nu prea par indragostiti. Imi place foarte mult cum se termina pentruca te face sa vrei si volumul 3 cat mai repede cu putinta. Au fost si lucruri care mi-au placut, cum ar fi evolutia lui Tris care nu se mai simte jignita de porecla Batoasa si chiar se mandreste cu asta, care isi ia destinul in proprile maini si face orice ca sa isi salveze prietenii. Per total cartea este o lectura usoara care din cand in cand iti mai da si fiori pe sira spinarii si daca ati citit Divergent v-o recomand, daca nu trebuie neaparat sa cititi si divergent;)

Citate






19 comentarii:

  1. Imi place foarte mult recenzia ta,subiectul cartii este foarte interesant.Da,nu se dezvolta personajele atat de mult,pentru ca sa citesti si cartea urmatoare.Pana la urma,asta e chestie de marketing.
    App,cand afisezi castigatorul concursului de pe FB? Sunt curioasa...
    P.S.Ti-am raspuns pe blogul meu ce este cu TTS.Am incurcat cartile,ma rog asta este.In plus,cartea va fi tot a ta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasa recenzia :) Mie mi-a placut mult de Tris, care a fost cu adevarat o Neinfricata :) Dar n-a fost actiunea din primul volum, care m-a impresionat atat de mult :) Si eu tot cam aceeasi nota tind sa-i dau. Poate un 4,3/5 :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nici atat nu i-as da volumului sunt foarte sceptica in poriviinta lui , dar ma bucur ca biancai i-a placut

      Ștergere
  3. eu nu am citit inca volumul doi deoarece sunt dezamagita de unu, dar probabil ca o voi citi , dar nu stiu cand oricum voi achizitiona si volumul 3 ..imi plac copertele atat imi par foarte violenta dar imi place recenzia ta si este ciudat faptul ca personajele nu evolueaza prea mult ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ca nu iti va placea nici acest volum...

      Ștergere
    2. asa m-am gandit si eu dar cine stie?

      Ștergere
    3. Depinde de gustul ei cine stie :)

      Ștergere
    4. Da?Esti prima persoana pe care am auzit-o careia nu i-a placut seria asta.

      Ștergere
    5. si cred ca unica ..glumeam..pai acum ...ce sa-i si faci

      Ștergere
  4. Nu stiu de ce dar cred ca nu o sa citesc niciodata aceasta serie care a creat o ditamai valva....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la mine a fost..nu stiu ce sa zic...

      Ștergere
    2. Eu as vrea sa o citesc , n-am renuntat la idee ,adica am aflat nu de mult de seria asta

      Ștergere
    3. A primit numai laude seria asta.Cica,e despre viata.

      Ștergere
    4. e despre multe lucruri si chestii dragute violente

      Ștergere
  5. Eu chiar n-am apucat sa citesc seria asta . Volumul asta trebuia sa-l primesc da a fost o incurcatura si a ramas fara el :| . Oricum odata si odata ma apuc de ea

    RăspundețiȘtergere
  6. Sincer, mie mi-a placut mult mai mult INSURGENT (nu ca DIVERGENT nu ar fi fost super). Abia astept urmatorul volum!

    RăspundețiȘtergere