Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

sâmbătă, 8 decembrie 2012

Recenzie Being Human



Cartea vorbeste despre drama psihologica prin care trece Tommy, un vampir care isi ucide parintii, dar il pastreaza in viata pe fratele lui geaman, Danny, de care se simte in mod inexplicabil legat. Luptandu-se cu mai multi factori care ii ameninta existenta- VF-ul, oamenii pe care trebuie sa ii sacrifice si restul oamel-nilor care il vad ca pe un simplu monstru, Tommy incearca sa se inteleaga pe sine.
Din punctul meu de vedere, cartea este o capodopera a fantasyului. Atat ideea cat si stilul autoarei sunt unice, total diferite de cartile cu vampiri de duzina, care apar acum ca ciupercile dupa ploaie.
Personal, genul acela de vampiri ,,bad lover'' nu ma impresioneaza. Personajul principal, Tommy, este(si spun asta cu toata hotararea mea) un adevarat vampir. El pur si simplu e mort. Nu isi aminteste absolut nimic din viata lui de om ,, nu mai face nimic din ce facea, este crud si fara mila cu cei care merita, dar cum spuneam, nu in genul,, bad boy''.
legatura cu fratele lui il ajuta sa sa devina din ce in ce mai uman si, cu toate ca VF-ul considera vampirii niste monstrii fara sentimente, el nu e asa. El isi iubeste cu adevarat familia. Am realizat asta de abia in capitolele finale .
Nu e nimic prea romantic in carte, dar iubirea lui pentru cei dragi e sincera si coplesitoare. Am inteles ca el  ,, simte''. Desi la inceput nu e capabil de emotii, pe parcurs reuseste sa dezvolte legaturi frumoase si puternice  cu cei 4 oameni pentru care e gata sa sacrifice totul.
Este o carte despre oameni, nu despre monstrii insetati de sange. Transformarea lui Tommy a fost o tragedie, dar incercarile lui de a fi normal sunt cat se poate de umane..
Sincer, pentru mine e singura carte fantasy care m-a facut sa simt emotie. Poate nu toti ar intelege citind-o, dar eu am avut ocazia sa analizez natura umana in adancul ei. Multumesc mult Patricia pentru ocazie.

Link de cumparare :
LINK


7 comentarii:

  1. frumoasa recenzia ta, probabil ca e o carte interesanta, insa nu inteleg cum poate avea sentimente daca si-a ucis parintii? probabil ca de vina sunt conjuncturile care l-au determinat, iar asta poate afla numai cine citeste cartea!

    RăspundețiȘtergere
  2. cand isi omoara parintii abia se transformase, iar pe parcursul romanului trece printr-o maturizare si o transformare ce il ajuta sa isi scoata la exterior latura umana, cea cu sentimente si trairi

    RăspundețiȘtergere
  3. Thanks for the amazing review. =)

    RăspundețiȘtergere
  4. thank you too Patricia for this oportunity and i hope you will be back with us

    RăspundețiȘtergere
  5. Pare interesanta cartea,cred ca e destul de diferita fata de cartile obisnuite cu vampiri,probabil o oaie neagra printre cele albe!

    RăspundețiȘtergere
  6. @YuLiAnDrEaA, one of the reasons I wrote Being Human was because all the vampire books I was reading WERE the same. =)

    RăspundețiȘtergere