Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

luni, 31 decembrie 2012

Cartea saptamanii #1

Mi-a venit o idee. In fiecare saptaman o sa postez despre 3 carti de la trei edituri diferite si ori alegeti voi cartea cea mai interesanta, ori o aleg eu. Ne hotaram pe parcurs. Va place idea? Incepem?Sunt sigura ca cel care va fi cel mai activ va fi rasplatit
Prima carte este de la Nemira

Ai putea supravietui in salbaticie, de unul singur, cand toti cei din jur fac tot ce pot ca sa nu apuci dimineata urmatoare? Intr-un viitor postapocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odata ca America de Nord se intinde natiunea Panem.Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douasprezece districte conduse cu o mana de fier, in fiecare an este organizat un concurs sadic si sangeros – Jocurile Foamei. Douazeci si patru de adolescenti sunt rapiti de langa familiile lor si aruncati in lupta pe viata si pe moarte, televizata in direct si urmarita cu frenezie. Doar unul dintre ei se va intoarce acasa faimos, bogat si... viu. Cine va castiga cursa nebuna pentru supravietuire?

Parere critica:  "Pur si simplu am citit fara sa ma pot opri! [...] O lectura inrobitoare.” Stephen King
Parere personala: Eu nu am citit cartea inca, dar tare mi-o doresc. Am auzit numai lucruri interesante despre ea si sunt sigura ca imi va placea. Voi ati citit-o? 
 A doua este de la LEDA :*

Intr-un Chicago distopic, orasul in care traieste Beatrice Prior, societatea este impartita in cinci factiuni, fiecare dintre ele cultivand o anumita virtute: Candoarea (cei sinceri), Abnegatia (cei altruisti), Neinfricarea (cei curajosi), Prietenia (cei pasnici) si Eruditia (cei inteligenti). In fiecare an, intr-o zi anume, tinerii in varsta de saisprezece ani trebuie sa-si aleaga factiunea careia ii vor fi devotati pentru tot restul vietii. In ceea ce o priveste pe Beatrice, ea trebuie sa hotarasca daca ramane alaturi de parintii ei sau alege factiunea care considera ca i se potriveste cel mai bine. In cele din urma, alegerea pe care o face va surprinde pe toata lumea, inclusiv pe ea insasi.
In timpul initierii care urmeaza, marcata de o puternica rivalitate, Beatrice isi ia un alt nume, Tris, si se straduieste sa afle cine sunt cu adevarat prietenii ei si, de asemenea, daca o poveste de dragoste cu un baiat uneori fascinant, alteori enervant, isi poate gasi locul in viata pe care ea si-a ales-o. Dar Tris are un secret pe care l-a ascuns de toata lumea deoarece fusese prevenita ca i-ar putea aduce moartea. Si, pe masura ce descopera un conflict care ia treptat amploare, amenintand sa destrame societatea aparent perfecta in care traieste, afla ca secretul ei ar putea-o ajuta sa-i salveze pe cei dragi… sau ar distruge-o.
Un pasionant thriller distopic, din care nu lipsesc decizii majore, tradari sfisietoare, consecinte uimitoare si o neasteptata poveste de dragoste.
Opinie critica: „O carte captivanta, fascinanta.“ - James Dashner 
Opinie personala: Aceasta carte am citit-o si mi-a placut enorm. Daca vreti sa vedeti o parere mai larga despre carte aveti la pagina sus recenzi
Si ultima dar nu cea din urma este...
Pe cartea asta de la Litera mi s-a pus rau de tot pata si vreau mult sa o cumpar si citesc.
O intriga de cosmar, un mister coplesitor, un inger pazitor de temut...
Nora ar trebui sa stie ca viata ei este departe de a fi perfecta. Desi cu ajutorul lui Patch, iubitul si ingerul ei pazitor, a scapat cu viata dintr-o serie de incidente cu totul neobisnuite, primejdia e departe de a fi trecut. Relatia cu Patch nu este in cel mai bun moment al ei, iar Marcie Millar pare mai hotarata ca oricand sa-i faca Norei viata un cosmar. De parca nu ar fi de-ajuns, un nor dusman incearca sa o distruga, iar moartea tatalui ei ramane in continuare un mister. Cum Patch nu numai ca nu ii raspunde la intrebari, dar pare chiar sa-i stea in cale, Nora se vede nevoita sa afle raspunsuri de una singura.
Nu se anunta o vara prea tihnita, nu-i asa?

Opinii editoriale: 
„Fanii genului care s-au plictisit de varcolaci si de vampiri vor primi bucurosi aceasta noua aparitie din adancurile intunericului.“ - Booklist
Opinii personale: Eu inca nu am citit aceasta carte si imi este greu sa imi dau cu parerea, dar am auzit foarte multe lucruri bune despre ea si sunt sigura ca imi va placea enorm.
Deci voi ce carte alegeti? Eu am sa spun dupa voi ca sa nu va influentez=)))

 


23 comentarii:

  1. Nici nu trebuie sa stau pe ganduri.DIVERGENT RULZ FOREVER:))Deci Divergent mi se pare cea mai buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Subscriu! Deja Divergent e cartea mea preferată înainte să o citesc! =))

      Ștergere
  2. Le-am citit pe toate :D Să încep cu prima. Exact în ordinea în care le-ai postat tu, le-am citit și eu :D Jocurile foamei a fost superbă (deși mi-a plăcut mai mult volumul 2) a fost o idee nouă, cel puțin pentru mine :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Divergent ocupă locul 1 în topul meu 2012. Mi-a plăcut atât de mult! Îl iubesc pe Four, îmi place (ideea de) lume pe care a creat-o Veronica Roth. E atât de bună cartea încât n-am putut s-o las din mână până n-am citit-o, și pentru a sta a trebuit să mă mut în ultima bancă și să-mi bag căști în urechi. Am riscat un 2 pentru carte, și nu regret. Dacă aș fii luat notă mică din cauza neatenției, din cauza cărții, n-aș fi regretat.:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ultima carte, crescendo.. nu m-a prea impresionat. Adică, în afară de Patch nu mă impresionează nimic la ea, zău. Este amuzantă, dar nu-mi place așa cum ar fi trebuit să-mi placă. Ciudaaaat :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Ideea ta mi se pare genialăăă ;;) Cartea pe care eu o aleg este Divergent :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ohh, nu am citit niciuna din cele trei cărți. :(
    Totuși, dacă ar dacă ar fi să aleg, aș spune Divergent. Descrierea ei m-a făcut curioasă și pe aceasta mi-o doresc cel mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  7. despre prima carte pot sa-ti spun ca e super tare si am citit-o de nu mai vroiam sa o las din mana.Te capteaza cu primele cuvinte citite :).O recomand.

    RăspundețiȘtergere
  8. nu am citit divergent dar am citit insurgent si a fost cool cartea cred ca si asta e la fel si concluzia asta am tras-o imediat dupa ce am citit descrierea.

    RăspundețiȘtergere
  9. a treia carte nu stiu nimic despre ea,sper sa fac rost de ea si sa vin cu o descriere....uff aleg divergent :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Pai eu nu am citit decat ultima carte,deci nu prea am cum sa aleg.

    RăspundețiȘtergere
  11. De mine ce să mai zic, cu nicio carte citită? :))
    Oricum felicitări Bia, ideea e foarte bună!

    RăspundețiȘtergere
  12. Tocmai am vazut filmul Jocurile foamei.Sper sa fie la fel de buna si cartea.

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi place mult ideea acestei rubrici.

    RăspundețiȘtergere
  14. eu zic ca jocurile foamei e buna, dar oricum subiectul pe mine nu ma atrage! si divergent e foarte buna, dar iarasi nu as citi-o nu stiu de ce...de crescendo nu stiu ce sa zic...

    RăspundețiȘtergere
  15. eu cred ca fiecare avem pareri diferite , gusturi diferite vedem alcumva fiecare carte , de aceea cred ca majoritatea ar trebui sa decida

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu am citit-o pe niciuna dar cea mai interesanta mi se pare Divergent

    RăspundețiȘtergere
  17. Din cate am inteles si Jocurile foamei e destul de buna si urmeaza sa fie ecranizata

    RăspundețiȘtergere
  18. si in final castigatoare a fost divergent bravo!

    RăspundețiȘtergere