Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

sâmbătă, 1 februarie 2014

February TBR

Aceasta e prima postare de acest gen sau mai bine zis sub aceasta denumire pentru ca am mai avut postari in care urma sa arat ce carti am de gand sa citesc in luna curenta.

Am ales pentru februarie 4 carti pentru ca e o luna destul de aglomerata. Sper sincer sa reusesc sa le termin.
1. Am inceput deja sa citesc Manastirea din Parma de Sthendal. Initial, ne-a cerut-o la scoala, la un optional de franceza, iar eu nu am putut spune nu;)) Am citit 100 si ceva de pagini din ea si, chiar daca vorbeste despre istorie mai mult la inceput, o face intr-un mod frumos si intr-un context bine asezat, astfel ca nu te plictisesti.
2. Urmatoarea pe lista e Regatul Umbrelor de Bardugo. Am citit de curiozitate 30 de pagini din ea si imi place pentru ca se creeaza o intreaga lume in ea. Mai mult nu va pot spune nici eu. E prea putin ca sa imi formez o parere.
3. Urmatoarea vreau sa fie Caietul Roxanei si alte Jurnale de Bolea. Am auzit lucruri interesante despre ea si de obicei sunt incantata de cartile scoase de herg benet. Ma bucur ca mai exista edituri care publica si sustin autorii romani la inceput de drum.
4. Ultima e Tornadele Timpului de Winterson ( imi place numele autoarei). Aceasta am obtinuta printr-un schimb de carti cu Catalina, iar ea mi-a spus ca ar vedea-o ecranizata pentru spectatorii mai mici si poate chiar si mai mari. Sunt destul de curioasa.

Acestea sunt toate cartipe pe care imi propun sa le citesc aceasta luna. Voi ce carti aveti pe lista  February TBR?

11 comentarii:

  1. Eu as fi inceput direct cu "Regatul umbrelor", mi-o doresc mai ales pentru ca am auzit foarte multe pareri bune despre ea si nu prea vreau sa stau pe margine :D
    Nu m-am gandit inca ce carti sa citesc luna asta, de obicei totul e spontan, dar cred ca voi citi: Fior de Maggie Stiefvater (mai am cam 30 de pagini), Legaminte vol 1 si 2 de Ally Condie, 1984 de George Orwell si daca mai timp voi citi ce-mi cade in mana :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Genial George Orwell, si eu vreau sa citesc 1984, am citit doar Ferma animalelor de GO si mi-a placut foarte mult.
      Eu luna aceasta am terminat Inferno, am citit Conspiratia si am inceput Fortareata digitala si inchei capitolul Dan Brown. Urmeaza sa citesc Jocul de-a destinul, Mai las-o moale cu fantomele, Fiica pierduta a fericirii, Fete stralucitoare si primele 2 vol din Jurnalele vampirilor.

      Ștergere
    2. Eu inca nu am citit nimic de Orwell, insa m-am "indrogostit" de el numai din recenziile citite si deja mi-am facut un scop din a citi toate cartile lui :)) Am terminat Inferno luna trecuta (prima carte pe care am citit-o de Dan Brown si am ramas oarecum socata: e un geniu)
      Ai primit pachetul cu carti de pe blogul Carti Alese (pentru ca eu nu l-am primit) sau ai facut altfel rost de Fete stralucitoare? :o3

      Ștergere
    3. Nici eu nu am citit nimic de la George Orwell dar sper să lecturez ferma animalelor din câte am înţeles este o fabulă satirică sunt oarecum curioasă

      Ștergere
  2. Din pacate doar fata disparuta pe care am terminat-o ieri, este o luna mai aglomerata deoarece in martie am simulare pentru bac. Si eu trebuie sa invat minunatia aceea de harta muta la geografie, dar e posibil sa imi faca placere sa citesc si hotul de carti. Desi eu am tras un biletel cu alta denumire , seria femei din cealalta lume, prefer sa nu fac asta . Ma atrage mai mult hotul de carti . de Regatul Umbrelor de Bardugo am auzit o multime de lucruri dar parca ceva ma opreste , astept sa vad si parerea ta despre ea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De cand imi doresc Fata disparuta....o sa mi-o cumpar si eu, inainte sa apara filmul sper...
      Suucces la simulare.
      Mie imi placea harta muta:D a Romaniei nu prea...a Europei era usoara. Cred ca merita sa incerci Hotul de carti sau Regatul umbrelor si sa lasi la final seria Femei din cealalta lume!

      Ștergere
    2. Mulţumesc de sfat, dar am terminat deja fata dispărută. Hm momentan citesc hoţul de cărţi . Cât despre hartă..nuuuuuuuuu. Serios, nu era dramatic, dar oricum .Cât despre femei din cealaltă lume, a căzut urât, nu am nici măcar o înclinaţie spre ea . Dar, ce să-i şi faci, mai ales atunci când aiun borcănel cu titluri de cărţi necitite nu garantează nimeni că vor cădea cele plăcute.Ceea ce e păcat.

      Ștergere
  3. Tornadele timpului cu iepuroiul Bigamist si doi tantalai ca in 101 dalamtieni:), mie mi-a placut, o citesti repede in 3-4 ore! sper sa iti placa!
    Regatul umbrelor as vrea sa o citesc, am impresia ca este ca The bone season, mie mi-a placut mult Sezonul oaselor, de abea astept volumul al doilea
    Nu mi-a placut deloc Manastirea din Parma, deloccccc, o am in biblioteca doar pentru ca este o carte clasica si probabil ca ii va trebui si copilului meu:D.
    Caietul Roxanei si Jurnal de Bolea nu am auzit pana acum...
    Si eu am avut optional franceza in liceu, literatura franceza!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu Diana, teoretic astept si acum coletul...eu citesc in prezent Fortareata digitala daca ar fi sa fac un clasament excluzand-o pe cea care este in curs de citire despre care nu ma pot exprima inca, ar fii: conspiratia, inferno, ingeri si demoni, simbolul pierdut si codul lui da vinci, din randul cartilor lui brown, implicit ti le sugerez pe toate sa le citesti in aceasta ordine. Mie mi-a placut foarte mult Conspiratia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din ce văd eu aici, trebuie să îmi revizuiesc lista de cărţi ale lui Dan Brown

      Ștergere
  5. Am auzit si eu multe lucruri bune despre Conspiratia si chiar vreau sa mai citesc carti scrie de Brown, problema este ca la biblioteca de aici nu s-au prea adus in ultima vreme carti mai actuale si daca ma hotarasc sa le citesc trebuie sa mi le cumpar.
    Am vazut filmul facut dupa Codul lui da Vinci si nu stiu daca are rost sa o mai citesc (am inteles ca respecta destul de mult cartea).

    RăspundețiȘtergere