Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

marți, 20 august 2013

Recenzie In cautarea oii fantastice

Multumesc frumos librariei Libris pentru aceasta carte minunata si anume In cautarea oii fantasticeLibraria Libris este o librarie online foarte populara in Romania unde gasiti carti in romana, dar si in engleza si carti online la preturi rezonabile, dar si rechizite.


Haruki Murakami
Necartonata
Editura Polirom Colectia Top10+
19 lei cu transport gratuit
LINK DE CUMPARARE
Carte primita de la Libris spre recenzie




Descriere:
In cautarea oii fantastice este romanul care i-a adus lui Murakami faima internationala. 

Intr-o buna zi, un tinar agent publicitar din Tokyo primeste de la un vechi prieten o fotografie a unui peisaj muntos, cu pasuni intinse si turme de oi. Tinarul se hotaraste sa insereze fotografia, aparent inofensiva, in paginile unui buletin publicitar. Din acel moment, viata lui, pina atunci obisnuita si anosta, se va transforma intr-o adevarata aventura: un barbat misterios isi face aparitia si il obliga sa porneasca in cautarea unei oi inzestrate cu puteri supranaturale. Aventura il va purta pina in muntii inzapeziti din nordul indepartat al Japoniei, iar cautarea oii va deveni, in acelasi timp, si cautarea sinelui.




Parerea mea:
Am inceput sa citesc aceasta carte pentru ca tot auzeam in stanga si in dreapta despre cat de bun e Haruki si cat de interesante sunt povestile lui. La inceput am fost putin sceptica, apoi curioasa, cand mi-a ajuns cartea eram incantata si am sfarsit prin a-l adora pe omul acesta. Am sa va explic si de ce. Cartea In cautarea oii fantastice, conform criticilor nu este cea mai buna carte scrisa de el, dar ma gandesc.... daca asta nu e cea mai buna, cum sunt cartile mai bune scrise de el? Povestea in sine este cu adevarat interesanta. Un simplu functionar primeste intr-o zi o vizita neasteptata in care i se cere sa plece in cautarea unei oi fantastice vazuta de el intr-o poza. Ca sa vedeti cata simbolistica si cat de intriganta este povestea, nici unul dintre personaje nu are nume. Exista o porecla: Sobolanul si o referire la un nume  prin initiala: J, dar in rest fiecare personaj este denumit dupa functie sau altceva.Nu am sa va spun motivul acestor non-numiri ale personajelor.
Va trebuik sa o cititi singuri daca vreti sa aflati. Ei bine, personajul nostru pleaca de nevoie in cautarea oii, iar cautarea oii se va transforma incet incet in cautarea sinelui, in care personajul va fi nevoit sa se intoarca in orasul natal, sa se intalneasca cu vechi prieteni si sa dea piept cu unele amintiri dureroase din trecut. La sfarsit acesta isi va reanaliza intreaga pozitie in lume si intreaga viata, constand ce trebuie sa faca in continuare, chiar daca doua dragi persoane din viata lui nu vor mai fi. Cartea este foarte emotionanta si reuseste sa trezeasca in tine sentimente precum: fericire, curiozitate si tristete. Eram atat de incantata sa vad cum va fi intalnirea personajului nostru cu Sobolanul, incat nu mi-a venit sa cred cand a avut loc si in ce circumstante. Este o carte foarte interesanta, care te face sa iti pui unele intrebari asupra propriei vieti si pe care vi-o recomand cu multa caldura. Sunt sigura ca o sa va placa;)

















Citate:








5 comentarii:

  1. Sună interesant! Chiar ar trebui să încerc și eu cărțile lui Murakami.

    RăspundețiȘtergere
  2. pentru mine a fost singura de-a lui care nu mi-a placut. curios e ca "dans dans dans", continuarea lui, mi s-a parut super faina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. abia astept sa citesc dans dans dans. sincer? motivul pentru care am cerut oaia a fost pt ca am vrut sa citesc dans dans dans

      Ștergere
  3. Nici nu am auzit de acest chinezoi japonez sau ce natie e, si nici nu sunt curioasa, recenzia e buna, insa pe mine genul acesta de carti ma plictisesc!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte interesanta, deci se pare ca in aceasta carte chiar este vorba despre o oaie. Nu am citit nici o carte de Marukami.

    RăspundețiȘtergere