Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

miercuri, 19 iunie 2013

Recenzie Dubla constrangere

Chris Bohjalian
Cartonata cu supracoperta
Carte obtinuta la un schimb
35 lei
LINK DE CUMPARARE
352 de pagini
Descriere
Cand Laurel Estabrook, studenta in al doilea an la colegiu, este atacata in vreme ce se plimba cu bicicleta pe un drumeag din Vermont, viata ei se schimba pentru totdeauna. Pana atunci o fata deschisa si inconjurata de prieteni, Laurel isi gaseste refugiul in fotografie si incepe sa lucreze ca voluntara, apoi, dupa terminarea colegiului, ca angajata a unui adapost pentru oamenii strazii. Acolo il cunoaste pe Bobbie Crocker, un batran suferind de schizofrenie, a carui singura avere este o cutie de fotografii pe care o tine departe de ochii curiosilor. Cand Bobbie moare pe neasteptate, Laurel descopera ca povestile acestuia erau adevarate: Bobbie Crocker fusese candva un fotograf de succes, care lucrase cu personaje legendare precum Chuck Berry, Robert Frost si Eartha Kitt.
Pe masura ce fascinatia lui Laurel fata de viata lui Bobbie incepe sa se transforme in obsesie, ea devine convinsa ca unele dintre fotografiile acestuia dezvaluie un secret de familie intunecat, adanc ascuns. Iar cautarea adevarului o va purta intr-un joc mortal, de-a soarecele si pisica.


Parerea mea:
Desi am terminat aceasta carte acum 10 zile, abia acum ii fac recenzie pentru ca nu am avut deloc timp si mai mi-a si facut aptopul fite ca na, are si el personalitate. Dubla Constrangere este o carte povestita intr-un mod usor, pe care nu o mai lasi din mana, dar este mult mai profunda decat iti imaginezi. Este un thriller psihologic care evidentiaza cat de fragila este mintea umana, cat de usor se poate pierde contactul cu lumea reala, mai ales cand familia te abandoneaza asa cum a patit Bobby si cand nu mai esti stapan pe proprile ganduri. Laurel este protagonista romanului si cea care incepe sa developeze pozele lui Bobby pentru expozitita in memoria lui, atunci cand el moare. Cu cat developeaza mai multe poze, cu atat Laurel simte o stranse legatura intre ziua atacului ei si momentele imortalizate de Bobby in poze. Ajunge sa fie obsedata si face orice ca sa descopere aceasta legatura. In paralele cu povestea, cartea mai prezinta si unele dintre pozele lui Bobby precum si extrase din notitele unui psiholog. Ultimul extras este cel care te socheaza cel mai tare, cele care aduce lumina in caz si factorul care schimba tot ceea ce cititorul isi imaginase ca inseamna acele extrase.

Citate





5 comentarii:

  1. M-ai convins, trebuie sa fac si eu rost de ea:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pare interesanta cartea asta , desi coperta nu imi spunea prea multe, da da stiu nu judeca o carte dupa coperta , dar eu o fac din pacate . imi plac citatele alese de tine dar si albastrul ala de pe unghii

    RăspundețiȘtergere
  3. Este un pic cam trista, o drama, dar una foarte buna judecand dupa recenzia ta. Imi place, si mai sa fie, ce unghiute albastre avem:-)! Ai mai dat si tu un semn de viata Bianca, chiar vroiam sa iti dau un email sa te intreb ce faci, de ce bate vantul la tine pe blog. Te astept sa revii in forta acum in vacanta.

    RăspundețiȘtergere
  4. este mov nu albastru dar multumesc frumos :** da am fost cam absenta dar don``t worry deja imi intru in programul de vara care inseamna citit recenzat postat;) curand vine si recenzia la circul noptii

    RăspundețiȘtergere