Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

vineri, 21 iunie 2013

Recenzie Circul Noptii

Multumesc frumos librariei Libris pentru aceasta carte minunata si anume Circul noptiiLibraria Libris este o librarie online foarte populara in Romania unde gasiti carti in romana, dar si in engleza si carti online la preturi rezonabile.


Erin Morgenstern
Cartonata cu supra coperta
Oferita de Libris 
30 lei 
414 PAGINI
CORINT



Descriere:

Urmărind periplul aventuros al unui circ fermecat, romanul talentatei tinere scriitoare Erin Morgenstern este o magică poveste de dragoste pentru cititorii de toate vârstele.
Circul soseşte fără veste. Fără înştiinţări, fără afişe lipite pe stâlpi sau panouri. E pur şi simplu acolo unde ieri nu era nimic.
Sub cupola corturilor nocturne, în dungi albe şi negre, te aşteaptă însă o experienţă cu totul unică, o sărbătoare a simţurilor – poţi să te pierzi într-un labirint de nori, să rătăceşti prin meandrele unei grădini luxuriante construite din gheaţă, să priveşti uimit la contorsionista tatuată care se strecoară într-o minusculă cutie de sticlă şi să te îmbeţi cu miresmele de caramel şi scorţişoară ce adie ameţitor prin aer.

Bine aţi venit în Le Cirque des Rêves! Însă, în spatele norilor de fum şi al oglinzilor, se derulează o competiţie crâncenă – un duel între doi tineri magicieni, Celia şi Marco – an trenaţi încă din copilărie să concureze într-un „joc” implacabil de către maeştrii lor misterioşi. Necunoscută celor doi, aceasta este însă o confruntare din care doar unul dintre ei va reuşi să iasă învingător, iar circul este scena pe care se desfăşoară o bătălie cumplită a imaginaţiei şi voinţei.
Dar când o dragoste profundă, pasionată şi magică se înfiripă între cei doi protagonişti, bătrânii lor maeştri trebuie să intervină, iar consecinţele vor fi periculoase pentru toţi cei implicaţi.
O poveste seducătoare, plină de aventură, magie şi poezie, un basm cuceritor pentru cititorii de toate vârstele.












Parerea mea :

Prin intermediul acestei carti, Erin Morgenstern reuseste sa imi intruchipeze una dintre cele mai arzatoare dorinte ale mele din frageda-mi copilarie. Mareu mi-am dorit sa citesc o carte legata de circ. Ca orice copil, am visat o perioada sa patrund in spatele cortinei, sa fiu acrobata si sa imi surprind colegii ducand o dubla viata in care cealalta parte a mea sa lucreze intr-un circ, sa faca sectacol la fiecare aparitie si apoi sa fie aplaudata si sa lase surprindere in mintea spectatorului. Printr-un stil aparte, cu mult talent si perspicacitate cartea te conduce in lumea circului plina de magie in care Celia si Marco cresc si invata de mici trucurile cele mai grele, iar intalnirea lor ii va face sa se iubeasca, chiar daca asta inseamna sa complice provocarea facuta de cei care i-au invatat tot ce stiu si i-au educat inca de la nastere pentru acest concurs pe viata si pe moarte. 

Personaje fantastice: gemeni roscovani cu puteri de a vedea trecutul fiecaruia si viitorul, acrobati, vrajitori care se desprind de trup si umbla doar cu spiritul, o ghicitoare, dar si o referire la un personaj din Romania: Ana Padva, o fosta balerina plina de eleganta si finete cu un talent deosebit pentru costume sunt doar cateva dintre personajele care te vor surprinde si te vor tine prins in lumea aceasta.

Singurul lucru care nu prea mi-a placut in carte a fost faptul ca, in opinia mea, povestea de dragoste dintre cei doi nu este bine pusa in scena. nu s-a pus suficient accent pe ea, lasandu-mi impresia ca sunt un cuplu nu de proaspeti indragostiti ci de luni, poate chiar ani de zile.


Citate:












1 comentarii:

  1. Sa inteleg ca e o carte buna dar accentul nu cade pe povestea de dragoste dintre cei doi, ci mai mult pe descrierea circului si a personajelor din spatele cortinei. Imi place

    RăspundețiȘtergere