Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

duminică, 9 iunie 2013

Recenzie Cartea Pierduta a Vrajitoarelor



Multumesc frumos librariei Libris pentru aceasta carte minunata si anume Cartea pierduta a vrajitoarelorLibraria Libris este o librarie online foarte populara in Romania unde gasiti carti in romana, dar si in engleza si carti online la preturi rezonabile.


Deborah Harkness
Cartonata
Litera
Carte oferita de Libris
654 pagini
30 lei
LINK DE CUMPARARE




 Descriere

In inima Bibliotecii Bodleiene din Oxford, profesorul universitar Diana Bishop descopera fara sa vrea, in cursul cercetarilor ei, un manuscris alchimic aflat sub o vraja. Desi se trage dintr-un neam vechi si celebru de vrajitoare, Diana nu vrea sa aiba de-a face cu vrajitoria, asa ca, dupa o analiza sumara, returneaza manuscrisul. Dar descoperirea ei pune in miscare o intreaga lume fantastica, atragand pe urmele sale o sumedenie de demoni, vrajitoare si vampiri. Manuscrisul gasit de Diana si considerat pierdut de secole, este ravnit de toti acestia, iar faptul ca ea este singura creatura care poarte rupe vraja o transforma intr-o tinta.
Printre creaturile care se strang in jurul Dianei se numara si vampirul Matthew Clairmont, un genetician pasionat de teoriile lui Darwin. Impreuna, Diana si Matthew pornesc sa descifreze secretele manuscrisului. Dar relatia care se infiripa intre vampirul de o mie cinci sute de ani si vrajitoarea ale carei puteri sunt legate printr-o vraja ameninta sa spulbere pacea fragila care domnea de multa vreme intre creaturi si oameni - si cu siguranta va transforma lumea Dianei.

Parerea mea 

Am mai gasit, din fericire pentru mine, inca o carte din care ma simt iesita mai inteligenta. Cunoasteti
sentimentul acela cand doriti sa stiti multe informatii despre o materie, de exemplu istoria, dar nu va place sa invatati mecanic si ati prefera sa vi se spuna totul ca intr-o poveste? Notiunile de istorie sa fie impletite cu povestea captivanta care merita spusa? Asa patesc eu iar aceasta carte cu siguranta a reusit sa ma invete multe. Povestea de dragoste dintre Diana si Matthew incepe foarte frumos. Diana este o femeie independenta, care se intretine si locuieste singura si care crede ca nu are nevoie de grija nimanui, dar Matthew, vampirul posesiv si mult prea protector nu vrea sa inteleaga asta si continua sa o protejeze si pentru ca asa e natura lui dar si pentru ca simte ca se indragosteste de ea. Diana gaseste un manuscris vechi care detine toate secretele vampirilor si celorlalte fiinte supranaturale si, fara se vrea, incepe sa fie urmarita de fiintele care incearca sa puna mana pe el. Urmarita de vampiri si vrajitoare, Diana se apropie din ce in ce mai mult de Matthew, apropiere care nu trece neobservata de catre vrajitoarele care ii considera un cuplu tabu. Cartea este scrisa intr-un mod foarte bun. Personajele sunt bine conturate si mature, lasand senzatia ca sunt inspirate din oameni adevarati. Actiunea este fantasy dar atat cat sa nu plictiseasca, iar dialogurile bune si suspansul e la tot pasul. O carte foarte interesanta pe care o recomand cu caldura tuturor.


Citate







8 comentarii:

  1. recenzia este superba. M-am indragostit de Matthew numai din ce am citit aici:)). Abia astept sa incep cartea <3

    RăspundețiȘtergere
  2. pare chiar interesanta cartea, multumesc pentru recenzie , a fost chiar frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place ca faci poze , la citate din carte nu am mai vazut pana acum , esti prima persoana la care observ asta.Dupa ce termin cu examenele vreau si eu sa citesc cartea asta , si muuulte muuulte altele, sunt nerabdatoare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Îmi place cartea cred că o cvoi citii și eu , hm totuși are trei volume .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. a ntrebare la final dezlipești foile aceea sau le păstrezi în carte ?

      Ștergere
  5. Imi place recenzia,poate ajung sa mi-o cumpar si eu pentru ca mi se pare interesanta! la noi a aparut doar prima parte?

    RăspundețiȘtergere
  6. Esti prima care ii faci recenzia, are un subiect interesant...dar nu e chiar inedit, din nou vampiraci cu vrajitoare:-) cred insa ca are multa actiune ceea ce imi place

    RăspundețiȘtergere
  7. Si mie mi-a placut foarte mult aceasta carte. volumul al doilea este de asemenea foarte interesant. Dar imaginea cu personajele este creata de tine, sau ai gasit un articol despre ecranizare?

    RăspundețiȘtergere