Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

duminică, 7 aprilie 2013

Sfarsit de saptamana #1


Daca luni va povesteam despre cum imi incep eu saptamana acum va spun cum o termin. dupa cum multi stit aceasta a fost saptamana altfel si a fost mare nebunie, sincer. Luni am pierdut vremea prin scoala si ne-am uitat la un film care nu a functionat bine deloc, marti am fost la o herghelie unde am hranit eu cu manuta mea doi caluti si mi-am redescoperit pasiunea pentru calarit. Miercuri si joi am stat acasa, iar vineri m-am dus la scoala caci jucam intr-o piesa de teatru la latina. Desi repetitiile au fost groaznice piesa a iesit super. Cum v-ati petrecut voi saptamana altfel?
Legat de ce mi-am propus sa termin trebuie sa va zic ca am terminat doar Fior si mandrie si prejudecata o las pentru luna clasicilor straini, dar avand in vedere ca desi nu era trecut in lista , pot spune ca mi-am indeplinit numarul de lecturi propuse in martie pentru ca in loc de mandrie am citit ingeri se demoni. E bine, nu?
Deja am strans inca 6 carti pentru rubrica mailbox si abia astept sa vi le arat, dar trebuie sa mai am putina rabdare. Vedeti ca sunt fata harnica si ma tin de rubrici?
In seara asta incep oficial pentru luna clasicilor romani cartea panza de paianjen caci tare curioasa sunt cum e. Stiati ca s-a deschis prima librarie Litera acum cateva zile? eu stiam si vineri mi-am facut timp si am trecut pe acolo. Pot spune cu mana pe inima ca atmosfera e foarte placuta, iar incaperea arata super chiar daca spatiul e micut. Vanzatoarea a fost foarte calda si primitoare, mi-a oferit cateva recomandari si am descoeprit inca vreo doua, trei carti care m-au facut foarte curioasa si anume: Si totusi Biblia nu minte, una despre prezicerile lui Nostradamus si O femeie la doctor care cred ca m-ar face sa plang. Felicitari Litera sper sa aveti succes.
Saptamana asta. pentru ca e vacanta imi propun sa termin MACAR Panza de paianjen si vad eu ce mai citesc dupa. Uitati lista mea de clasici romania adunati de prin clasa ce ma sfatuiti?

  • Romanul adolescentului miop
  • Enigma Otiliei
  • Uragan asupra Europei ( va rog sa mi-o recomandati sau nu pe aceasta doar daca ati citit-o voi primi pentru ca sunt cam sceptica in legatura cu ea).

Voi ce mai cititi acum?
Ce ziceti de imaginea rubrici? M-am gandit ca daca la inceput sa fie o fata cititind, la sfarsit sa apara si un baiat;)

16 comentarii:

  1. Îţi recomand Romanul adoescentului miop de Mircea Eliade. E o carte tulburătoare şi nu vei regreta c-o vei citi. Pe mine m-a marcat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nu am citit ..dar sper sa o fac cat de curand am auzit ca este tulburator si oricum eliade e un geniu si daca tot ai mentionat incearca si domnisoara christine , la tiganci ..

      Ștergere
    2. Aici se pare ca avem pareri total diferite. Nu am suportat cartea aia, la fel ca si celelalte carti ale lui Eliade. Pur si simplu nu sunt pentru mine.

      Ștergere
    3. ,,asa este dar nu e nimic rau in asta cel putin aflam despre carti unii de la celalti

      Ștergere
    4. mie nu mi-a palcut romanul adolescentului miop si nici dsra christina, la tigani e frumoasa

      Ștergere
  2. hei bia o saptamana incurcata huh ..eu ..sa iti spun luni am fost la oras cu parintii..marti , miercuri si joi cinuit cu aranjat biblioteca ..uof am primit in sfarsit una ..desi nu e tocmai o simpla biblioteca tot e bine ,,de fapt e foarte bine ,..nu am fost la scoala am avut saptamana de stat acasa imi doream sa citesc dar au aparut altele maine imi propun sa scriu lkectiile la isto si sa mai fac teme ..iar apoi imi var botul in spulbera-ma ...adica am inceput deja si in tarfa zeilor sper sa apuc sa o citesc acum in vacanta ...imi place imaginea rubricii si cam atat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tarfa zeilor:))? ce bine de voi ca sunteti in vacanta si va rpegatiti oricum pentru vacanta de vara pe mine ma asteapta o perioada grea de examene toata luna mai si iunie, si iulie culmineaza cu licenta

      Ștergere
    2. Da..am pus ochii pea la biblioteca cand am dus niste cartirestante initial nu voiam nimicsa iau ..dar vazand acolo pe raft Cleopatra si cezar si antoniu ..si titlul am zis ca o iau ..( bine ca mi-o lasa 3 saptamani ca altfel ) .;..da si eu am zis ca in vacanta de vara voi profita de ea fiind ultima de liceeana si apoi urmeaza bac ..soferi ..si inscrieri pentru facultate ..si asa se duce totul pe apa zambetei ..si ciudat ca astept bacul asta inca de la scoala generala

      Ștergere
  3. Deşi îmi place literatura clasică, pe mine sincer nu prea m-a impresionat Romanul adolescentului miop, mi s-a părut plictisitoare, ca să nu mai spun că şi Eliade e cam misogin. Enigma Otiliei mi-a plcăut în schimb foarte mult, dar unora le displac descrierile lungi care fac cartea mai greu de citit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din enigma otiliei eu am ramas cu cevace nu mi-a placutdesi cartea a fost foarte buna ..nu mi-a placut perceptia bataranei cum ca fetele ar trebuisa se vinda daca sunt frumoase..ca un fel de curtezane dar nu chiar ..aproapeca era si un citat despre asta ..care suna cam asa ..:""Pentru o fată, reuşita în viaţă nu e o chestiune de studiu şi de energie. Rostul femeii este să placă, afară de asta nu poate fi fericire."" Aglae ce poti sa-i mai ceri ? ...

      Ștergere
    2. romanul adolescentului miop si viata ca o prada mi-au displacut maximm

      Ștergere
  4. Iti recomand Enigma Otiliei.Este o carte superba cu un final neasteptat.Romanul adolescentului miop e o mare prostie,dupa parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. D afinbalul din enigma otiliei a fost foarte neasteptat ..desi pe o parte de inteles ..pentru ca genul otilie gasesti la tot pasul;))

      Ștergere
    2. otilii sunt la tot pasul vorba ta, renunta usor la dragostea adevarata

      Ștergere
  5. Apropo,maine anunti castigatorii sau mai avem timp sa comentam si maine?

    RăspundețiȘtergere
  6. imi place imaginea rubricii, sa sti ca iti recomand enigma otiliei, e frumoasa, chiar daca e groasa sa nu te sperie, pe cealalta cu uraganul nu am citit-o deci nu ma pot pronunta

    RăspundețiȘtergere