Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

miercuri, 24 aprilie 2013

Recenzie Panza de paianjen

Cella Sherghi
Cartonata cu supracoperta
10 lei
Cumparata
414 pagini






Descriere:
Glisand intre spatiul vrajit de la Balcic si tumultul Bucurestiului interbelic, eroina Diana Slavu isi traiefte iubirile cu deznadejde si demnitate, luptandu-se sa evadeze din panza de paianjen a unei existente cenusii, marcate de apasarea saraciei si a inconsecventei celor din jur. Orice fiinta care-a avut puterea sa-si urmareasca, cu ochi lucizi si uimiti, propria devenire, orice femeie care macar o clipa s-a simtit incorsetata de conditia sa stramba intr-o lume care nu mai are puterea sa-si asume raspunderile iubirii implinite se poate recunoaste in povestea superba de viata si de dragoste fara odihna a Dianei Slavu.


Parerea mea
Romanul acesta m-a purtat pe tot parcursul lecturii într-o lume în care parcă mai fusesem odată. Târziu mi-am dat seama că stilul şi  modul de a scrie este foarte asemănător cu al lui Mihail Dumeş, dar se simte prezenţa feminină care descrie mai bine sentimentele. Dacă  in Drumes iubirea neiplintia se simte la tot pasul, in Panza de paianje autoarea ii ofera Dianei, personajul principal al intregului roman, posibilitatea de a alege intre o iubire ca in filme, cea a doctorului Alex si o iubire sincera, devotata care da siguranta si caldura gasita doar intr-un cuplu matur si frumos construit, relatie pe care o dezvolta alaturi de Michi, sotul ei. 
Povestea Dianei , relatata chiar de ea, este introdusa in povestea Ilincai, cea mai buna prietena a Dianei, prin niste caiete in care e povestita cu sentimente clare, intreaga viata a personajului complex al Cellei, Diana.
In inima Dianei este in permanenta o lupta. Prin casatoria ei cu Michi, spera sa duca o viata lipsita de griji, iesind din mizeria si chinul in care a trait alaturi de familia ei. Michi incepe sa aiba probleme la munca, iar dorinta unei vieti tihnite nu se implineste nici acum. Intr-o calatorie la mare, Diana il intalneste pe Alex de care se indragosteste usor-usor si cu care traieste o poveste de dragoste idealista, adolescentina.
Aceasta lupta intre a alege pe Alex sau Michi nu este singura caci Diana lupta in permanenta sa iasa din saracie si sa isi pastreze onoarea intacta. Cartea este o frumoasa poveste despre sacrificiu, iubire si speranta unei zile mai bune, o carte  pe care o recomand cu multa caldura,

Citate




6 comentarii:

  1. superrr, eu sigur imi iau aceasta carte, e superba imi place mult

    RăspundețiȘtergere
  2. in minte ca am vazut recenzia ta acum 3 ore, eram in ora de tic, mi-am amintit de tine si dupa cateva minute de la iesirea de la tic si in drum spre biblioeca, iar la biblioteca am si zis vazand cartea ..bianca e de vina, dupa ce ovoi citii si eu ..imi plce mult ideea si ma atrage

    RăspundețiȘtergere