Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

marți, 30 aprilie 2013

Recenzie EVE

Anne Carey
Cartonata
15 lei
Castigata
288 pagini  


Link de cumparare

Descriere


O fascinanta aventura distopica, petrecuta in 2032, la saisprezece ani dupa ce un virus mortal a sters aproape intreaga populatie de pe fata pamantului.
In ultima noapte petrecuta in scoala de fete unde este eleva, Eve descopera ceea ce se intampla in realitate cu absolventele - si soarta cumplita care le asteapta.
Evadand din singurul camin pe care il cunoscuse vreodata, ea porneste intr-o calatorie lunga, presarata cu piedici inselatoare, in cautarea unui loc in care sa poata supravietui. Pe drum il intalneste pe Caleb, un baiat rebel si dur, care traieste in salbaticie. Separata de barbati intreaga viata, Eve fusese invatata sa se teama de acestia, dar Caleb ii castiga treptat increderea… si inima.
Cand soldatii incep sa ii vaneze, Eve trebuie sa aleaga intre adevarata dragoste si propria ei viata.
Evocativa, romantica si uneori inspaimantatoare, Eve este primul roman dintr-o noua trilogie captivanta, cu o eroina de neuitat.
Anna Carey a studiat literatura si scrierea creativa la Universitatea New York si detine un Master de la Brooklyn College. In prezent locuieste in Los Angeles


Parerea mea:
Cartea e o interesanta poveste despre putere si importanta parintilor. Eve este dusa la un internat pentru fete, Scoala, dupa ce familia ei moare de maladie. Toata viata ei si tot ce credea ca poate sa ii ofere Scoala: o educatie aleasa, o ingrijire constanta a sanatatii si un viitor reusit  chiar daca in Scoala erau invatate sa se fereasca de barbati care erau prezentati intr-o lumina proasta, singurul barbat care le vroia binele cu adevarat fiind regele, este dat peste cap cand Eve o prinde pe o colega incercand sa evadeze si ii spune si ei crudul adevar: faptul ca ele sunt fortate dupa ce au absolvit sa devina niste cobai, niste mame care nasc si li se iau copii. Eve nu crede si merge pe furis sa se convinga. Vede femeile legate de pat cu burta uriasa si cu ochii injectati de la calmantele care li se administrau pentru a nu tipa. Groaza ii cuprinde tot corpul si reuseste sa fuga intalnindu-se in padure chiar cu Arden, cea care evadase inaintea ei si care ii deschisese ochii. Bineinteles, ca in orice carte care se respecta, avem si un baiat dragut care vine ca pe un cal alb gata sa salveze situatia si care o ajuta sa scape din probleme. Caleb o duce la barlogul lui unde petrece momente foarte frumoase alaturi de Aiden si baietii de acolo, dar si mai putin frumoase cand conducatorul grupului incearca sa o violeze. E nevoita sa plece si de acolo si mai departe ve-ti vedea si voi pentru ca v-am spoilarit destul;)
Eo carte captivanta, o lectura usoara pe care nici nu realizezi cand o parcurgi.

Citate:



2 comentarii:

  1. Am citi cartea mie mi-a placut mult :x

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum mi-am amintit ceva , e acel sentimentde repulsie față de societatea aceea din Eve,adică obligate de tinere să devina mame, dar copii lor nu au cum să rămână la ele ...urâtă chestie . Totuși interesantă carte

    RăspundețiȘtergere