Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

marți, 9 aprilie 2013

Primul capitol din Hopeless

Pentru ca a inceput sa imi placa sa traduc, aveti aici primul capitol din Hopeless, carte care va aparea curand la editura Epica. Multumim Epica pentru sansa de a citi cartea.



Duminica, 28 octombrie 2012
07: 29


Ma ridic si privesc spre pat, tinandu-mi respiratia si temandu-ma de sunetele ce mi-ar iesi din gat.
Nu voi plange.
Nu voi plange.
Incet ma las in genunchi, imi pun mainile pe marginea patului si imi trec palmele peste stelele galbene imprastiate pe fundalul albastru al esarfei. Ma holbez la stele pana incep sa se incetoseze din cauza lacrimilor care imi invadeaza ochii.
Imi inchid ochii si imi ingrop capul in asternuturi, apucandu-le in pumni. Umerii mei incep sa se miste din cauza suspinelor pe care incerc violent sa le dau afara din mine. Cu o miscare rapida ma ridic,  tip si smulg patura de pe pat, aruncand-o in cealalta parte a camerei. Imi misc bratele si disperata ma uit in jur dupa altceva pe care sa il arunc. Pun patura pe pat si privesc in oglinda la fata pe care nu o mai cunosc. Vad cum aceasta se holbeaza la mine, suspinand patetic. Slabiciunea din ochii ei ma infurie. Lacrimi incep sa se scurga pe ochii nostri pana can bratele noastre se ciocnes in geam, spargand oglinda. Privesc cum ea cade in milioane de cioburi micute pe covor. Prind marginea sifonierului si il imping cu putere, scotand un alt urlet care astepta inauntrul meu de prea mult timp.  Cand sifonierul cade scot sertarele si arunc continutul prin camera, invartind si azvarlind si lovind tot in calea mea. Ma indrept catre perdeaua de un albastru limpede si trac de ea pana cade. Apuc prima cutie dintr-un colt din camera si o arunc in perete cu toata puterea mea.
-Te urasc ! Tip.Te urasc, te urasc, te urasc !
Distrug tot ce prind in calea mea si tot ce as putea prinde. De fiecare data cand deschid gura sa tip, simt gustul sarat al lacrimilor care curg pe obraji.
Umerii mei se scufunda dintr-o data si ma tin aproape imobilizata.Ma scutur si ma zvarcolesc si tip pana cand actiunile mele nu mai sunt gandite. Sunt doar reactii.
-Stop, spune el calm in urechea mea, obligate sa ma elibereze. Il aud, dar ma prefac ca nu. Sau doar nu imi pasa. Continui sa ma zvarcolesc , dar el ma tine bine.
-Nu ma atinge, tip din toti plamanii, sfasiindu-i bratele cu unghiile. Din nou, pare sa nici nu simta.
Nu ma atinge. Te rog, te rog, te rog
Aud ecoul vocii in minte si imediat devin usoara in bratele lui. Devin slabita in timp ce lacrimile mele sunt mai puternice si ma seaca de putere. Devin nimic altceva decat un vas pentru lacrimile care nu se opresc.
Sunt slaba si il las sa castige.
Imbratisarea i se slabste si pune mana pe umerii mei intorcandu-ma cu fata la el. Nici nu il pot privi. Ma topesc la pieptul lui de oboseala si biruire, strangandu-i in pumni tricoul, obrajii mei apasand pe inima lui. Isi pune mana pe capul meu si gura lui se apropie de urechea mea.
-Sky. Vocea lui e calma si neafectata. Trebuie sa pleci. Acum.

Sper ca v-am facut curiosi pentru ca eu sigur sunt. Va place traducerea mea?

15 comentarii:

  1. Da bia imi place mult si ma bucur ca ai tradus pentru noi ;)) ..abia astept cartea ..sper sa apara mai repede si mai repede ;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sincer mai repede o astept pe cealalta pushing limits, mi se pare mai interesanta,

      Ștergere
    2. Pai pushing limits, o astept de foarte mult timp ..facand o comparatie intre cele doua ..o prefer pe pushing limits nu pe aceasta dar si ea mi-a stranit interesul ;))

      Ștergere
    3. -Te urasc ! Tip.Te urasc, te urasc, te urasc !
      Distrug tot ce prind in calea mea si tot ce as putea prinde. De fiecare data cand deschid gura sa tip, simt gustul sarat al lacrimilor care curg pe obraji.

      Imi aduce aminte de spulbera-ma ..e intensa drama :)) vreau sa vad mai mult :*

      Ștergere
  2. imi place traducerea, uite daca te pasioneaza limbile straine de ce nu te pregatesti pentru facultatea de lb straine, ai ajunge o traducatoare excelenta! eu am dedus din acest fragment numai furie, dar pentru ce? urmeaza sa aflam dupa ce va aparea cartea si vom citit recenzii, oricum felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chestia cu facultatile ..tare vreau sa fac una care sa imi fie mie pe plac nu celor din jur ..sper ca Bia dca e pasionata sa nu faca aceasi greseala ( indreptata de mine ) si sa faca ce spun cei din jurul ei care o pot influienta intr-un fel sau altul ..ma refer la parinti ;)) ..sau alte rude stiu ca unii fac ce spun ei dar cu scopul de-a gresi, de-a ne stresa , de-a ne imbolnavii :)) mi-am amintit de asta doar cititnd ce ai spus tu ))..

      Ștergere
    2. Eu ma aflu in pragul terminarii unei facultati de care mi-e greata nu o suport

      Ștergere
    3. Stiu mi-am amintit ca ai zis ceva acum mult timp;))

      Ștergere
  3. E interesant si da,imi place traducerea ta. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. ps eu am gresit cu alegerea profilului de liceu , dar e ok acum ..am rezolvat ca tot unde am vrut am intrat ..dupa 2 ani de facut intr-o parte acum am reusit ....

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata bine cartea :)ma bucur ca o s-o publice. felicitari pentru rabdare !

    RăspundețiȘtergere
  6. okay :D
    in primul rand stiu ca am lipsit mult , dar am avut probleme cu calculatorul , insa , acum mi l-am reparat si e okay :D ma pot intoarce
    si vroiam sa va mai anunt ca mi am facut si eu blog :D si sper sa postez din ce in mai mult pe el chiar daca unii mi au sarit in cap pentru felul cum scriu :) cui nu i place sa inchida pagina ca nu l oblig eu sa se uite .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei bine ai revenit si vin si eusa iti vad casuta ;*

      Ștergere
  7. cat despre aceasta carte
    abiaastept sa apara la epica <3
    cred k mi-o voi cumpara dupa ce imi iau destine la limita :D

    RăspundețiȘtergere
  8. multumesc :D
    te astept si la mine pe blog krisszu daca vrei :P

    RăspundețiȘtergere