Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

duminică, 17 februarie 2013

Recenzie Rosu de Rubin

Kerstin Gier
Cartonata
40 lei
Carte primita de la libraria Libris
302 pagini
Editura Litera

Multumesc frumos librariei Libris pentru aceasta carte minunata si anume Rosu de rubin. Libraria Libris este o librarie online foarte populara in Romania unde gasiti carti in romana, dar si in engleza si carti online la preturi rezonabile.


O calatorie in timp este anuntata de obicei cu cateva minute, ore sau chiar zile inainte, prin senzatii de ameteala ce afecteaza capul, stomacul si/sau picioarele. Primul salt in timp - numit si saltul de initiere - are loc intre al saisprezecelea si al saptesprezecelea an de viata al purtatorilor genei. (Extras din Cronicile gardienilor, vol. II, Reguli general valabile)
Uneori poate fi o adevarata povara sa traiesti intr-o familie cu atat de multe secrete. Cel putin asa gandeste Gwendolyn, o adolescenta de saisprezece ani, pana in ziua in care se trezeste brusc in Londra secolului trecut. Atunci isi da seama ca s-ar putea ca ea insasi sa fie cel mai mare secret al familiei sale, caci a mostenit capacitatea de a calatori in timp. Ceea ce nu realizeaza ea este faptul ca n-ar trebui sa-ti permiti sa te indragostesti cand te afli prins intre doua epoci... caci asta poate complica lucrurile si mai tare. Mai ales ca nici in trecut lucrurile nu mai sunt cum erau odata...
Culorile dragostei este o trilogie palpitanta, amuzanta si plina de romantism. Urmariti aventurile tinerei Gwendolyn in volumul al doilea, Albastru de safir.
Roman publicat in 19 tari.
Opinie personala
Sunt de parere ca aceasta carte este o adevarata comoara in casa si o capodopera a genului fantasy contemporan. M-am indragostit de numele personajelor: Gwendolyn <3, Gideon etc dar s i de caracterul lor.  Mi-a placut enorm faptul ca Gwendolyn le-a dat peste nas Charlottei si mamei acesteia, Glenda, care erau sigure ca Charlotte are gena( puterea de a calatori in trecut) si considerau ca Gwendolyn e inutila. Charlotte imi trezeste totusi si sentimente de mila pentru ca ea s-a antrenat foarte mult pentru calatoria in timp si afla ca nici macar nu o sa calatoreasca vreodata. Rosu de rubin e un volum de introducere, un volum in care ti se explica, cam cum sta treaba, dar ti se explica intr-un mod atat de frumos, incat abia astepti sa pui mana pe volumul doi. La inceput Gideon ma enerva pentru ca era indragostit de Charlotte si cand a aflat ca Gwendolyn avea gena se purta foarte urat cu ea si se credea superior pentru ca el era un calator experimentat iar ea nu, dar cu timpul am inceput sa il simpatizez si am realizat ca el tine la ea, deoarece a dat dovada de mica gelozie. Va recomand sincer aceasta carte pentru ca o sa o adorati.

Citate:
''Usa din spatele tabloului nu ducea decat la niste trepte, la capatul carora ajungeam intr-o sala de baie. Dar era totusi o intrare secreta, care pe noi ne fascinase.''


“-O sa treaca si faptul ca tocmai am omorat un om?O sa treaca si faptul ca mi-a fost data peste cap toata viata…uite-asa, cat ai pocni din degete?O sa treaca si faptul ca un ticalos arogant, pletos, care poarta dresuri de matase si canta la vioara nu are altceva mai bun de facut decat sa-mi dea ordine, desi tocmai i-am salvat viata lui de rahat?Daca ma intrebi, as zice ca am toate motivele din lume sa vomit!Da, daca te intereseaza, si tu esti atat de dezgustator ca-mi vine sa vomit!
OK, ultima fraza a fost, intra-devar, poate un pic cam urlata, dar nu prea mult.Brusc, am observant ce bine ma simteam cu adevarat eliberata si nu-mi mai era nici greata.”

"-Nu esti o fata oarecare, Gwendolyn, sopti el, trecandu-si  degetele prin parul meu.Esti cu totul si cu totul deosebita.Nu ai nevoie de nici o magie a corbului ca sa fii speciala pentru mine.Chipul lui se apropie tot mai mult de al meu.Cand buzele lui imi atinsese gura, am inchis ochii.
OK.Acum urma sa lesin.’’


Despre autor:
Kerstin Gier (born 1966) is a German author of novels for adults and young adults. Her popular young adult novel Rubinrot (Ruby Red), the first in a series about time travel, was translated into English by Anthea Bell

18 comentarii:

  1. Descrierea cărții sună foarte interesant și m-am îndrăgostit iremediabil de copertă, trebuie să o am. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,sunt frumoase copertile si celorlaltor carti.

      Ștergere
    2. si pe mine ma bate gandul la modul serios sa o achizitionez ;)) dar cine stie

      Ștergere
  2. De cat timp tot bad recenzii la seria asta. O sa mi-o iau si eu cand pot fiindca descrierea chiar suna bine si am vazut multe recenzii pozitive.

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca o voi achizitiona si eu pe aceasta serie ..nu stiu de ce dar precum delirium gandul mi-aramas la ea si daca nu am reusit sa o achizitionez pe aceea asta sigur o iau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De,cred ca merita seria.O sa se faca si film dupa ea anul acesta.

      Ștergere
  4. Imi place foarte mult recenzia.Si subiectul cartii e dragut.

    RăspundețiȘtergere
  5. imi plac mult copertile, recenzia ta e frumoasa, asa ca aceasta serie ma atrage, mai ales ca o sa se faca si un film dupa ea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Serios, se va face şi un film? Uite că asta nu ştiam, mulţumim de anunţ! ^_^

      Ștergere
    2. Da , coperțile sunt originale ! :x

      Ștergere
  6. totusi imi doresc sa vad filmul am auzit ca s-a realizat un film nemtesc dupa carte ;))deoarece originea cartii este de natura nemteasca ( mandra-mis ca zic asta ;))

    RăspundețiȘtergere
  7. A ce dragut imi place recenzia am auzit de carte si de un film dar sper sa am ocazia sa o citesc toata .

    RăspundețiȘtergere
  8. vreau cartea asta ,,,am auzit ca este vorba despre un calator in timp..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi pe mine mă încântă ideea de a citi o carte cu acest subiect, sper ca în volumele următoare Gwendolyn să aibă parte de mai multe călătorii. ;)

      Ștergere
    2. eu cand vad calatori in imp ma gandesc la doctor who si parca vreau tot mai mult sa citesc seria ;))

      Ștergere
  9. Off...De când îmi doresc seria acesta ! :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu la fel dar din pacate sunt alte carti prioritare si uite asa eu raman in urma timpului pierdut ;))

      Ștergere