Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

joi, 7 februarie 2013

Recenzie Printul mecanic

Cassandra Clare
Coperta cartonata
45 lei
Carte castigata
432 pagini





In lumea magica a Londrei Victoriene, Tessa Gray si-a gasit in sfarsit locul, alaturi de vanatorii de umbre. Dar linistea se dovedeste a fi trecatoare cand forte intunecate din Conclav planuiesc s-o inlature pe Charlotte, protectoarea ei, de la conducerea Institutului. Daca se va intampla acest lucru, Tessa va ajunge pe strazi, prada usoara pentru misteriosul Magistru, care urmareste sa se foloseasca de puterile ei in scopuri nu tocmai nobile.
Cu ajutorul lui Will si Jem, Tessa descopera ca razboiul purtat de Magistru impotriva vanatorilor de umbre este cat se poate de personal. El ii invinuieste pentru o tragedie petrecuta cu mult timp in urma, din pricina careia, sustine el, viata ii fusese distrusa. Pentru a descoperi secretele trecutului, cei trei prieteni calatoresc din Yorkshire-ul invaluit in ceata spre un conac de care sunt legate povesti cumplite; din cartierele saracacioase ale Londrei spre o sala de bal fermecatoare, unde Tessa descopera ca adevarul despre originile ei este mult mai sinistru decat isi inchipuise vreodata. Cand se intalnesc cu un demon mecanic, care-i transmite lui Will un avertisment, acestia inteleg ca Magistrul le stie fiecare miscare - si ca unul dintre apropiatii lor i-a tradat.
Tessa realizeaza ca inima ii bate din ce in ce mai tare pentru Jem, insa dorinta de a fi cu Will, in pofida starilor lui sumbre, continua sa o tulbure. Dar ceva se schimba in Will - zidul pe care baiatul si-l construise in jurul lui incepe sa se naruie. Daca-l vor gasi pe Magistru, va putea oare Will sa se elibereze de secretele sale si sa-i ofere Tessei raspunsurile legate de originea si de menirea ei?
In vreme ce cautarea Magistrului, dar si a adevarului, ii pune pe cei trei prieteni in situatii primejdioase, Tessa intelege ca, atunci cand amesteci dragostea cu minciunile, poti corupe chiar si cea mai curata inima.
Exclusiv in aceasta editie din Printul mecanic, trei texte inedite:
  • Dedicatia lui Will pentru Tessa pe un exemplar din Poveste despre doua orase, de Charles Dickens
  • Epistola scrisa de Will pentru familia lui, la implinirea varstei de saptesprezece ani, dar pe care nu o va expedia niciodata
  • Scurta relatare a primei intalniri dintre Jem si Tessa


Opinie personala
Dupa cum bine stit, cartea e volumul doi din seria dispozitive infernale. Am adorat aceasta carte, chiar  mai mult decat pe prima, deoarece povestea se complica, apar personaje noi si fiecare sfarsit de capitol te face sa te apuci de urmatorul. Stiti replica aia: termin capitolul asta si ma culc? la mine era: mai citesc un apitol si ma culc=)))))
Cassandra este geniala. Te tine in suspans si iti transmite exact sentimentele pe care vrea sa le transmita. Relatia dintr Jem si Tessa se consolideaza, ajung sa se placa si nu va mai spun ce sa faca pentru ca nu vreau sa va spoilaresc=)). Will afla ca a trait atata timp in mincinuna si ca desi a incercat sa ii protejeze pe cei dragi, prin faptele lui a indepartat-o pe Tessa si poate chiar a pierdut-o. Tessa nu stie ce sa faca. Se simte atrasa de Will si atunci cand ii descopera cate o latura e si mai chinuita, dar datoria  si sentimentele pe care le are si pentru Jem o fac sa ramana cu el. Merita cititta  mai mult ca sigur aceasta carte. Abia astept volumul 3.

Autor
"Cassandra Clare was born overseas and spent her early years traveling around the world with her family and several trunks of fantasy books. Cassandra worked for several years as an entertainment journalist for the Hollywood Reporter before turning her attention to fiction. She is the author of City of Bones, the first book in the Mortal Instruments trilogy and a New York Times bestseller. Cassandra lives with her fiance and their two cats in Massachusetts."


17 comentarii:

  1. frumoasa recenzia! insa mie nu imi place seria!

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasa recenzia si superba carte! Ador seria aceasta, abia astept sa apara volumul 3 <3

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitări pentru că ai câștigat cartea și pentru recenzie, sper să reușesc să pun și eu mâna pe seria Dispozitive infernale. <3

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu am citit aceasta serie dar parca ma atrage din ce in ce mai mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu oricate sute de recenzii i-as citii tot nu ma atrage...nu stiu de ce

      Ștergere
    2. Pe mine m-a atras de prima dată, și cu cât citesc mai multe recenzii, cu atât mai frustrată devin. :D

      Ștergere
  5. Ai facut aceasta recenzie chiar de ziua mea.

    RăspundețiȘtergere
  6. depinde si de modul in care sunt facute recenziile dar snt cam scumpe asa ca zic pas

    RăspundețiȘtergere
  7. deci sincer acum ..vreau seria numai pentru cotoarele cartilor ;)) aww ce fain ies in relief scrisurie alea ;))

    RăspundețiȘtergere