Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Recenzie Camera

Multumesc frumos librariei Libris pentru aceasta carte minunata si anume CameraLibraria Libris este o librarie online foarte populara in Romania unde gasiti carti in romana, dar si in engleza si carti online la preturi rezonabile, dar si rechizite


Emma Donoghue
Coperta necartonata cu clapete si supracoperta
Editura Trei
411 pagini
37 de lei plus transport gratuit prin curier

Descriere:

O poveste despre dragostea materna si captivitate
Un roman nominalizat la Man Booker Prize, clasat de The New York Times in topul celor mai bune carti ale anului 2010
Pentru Jack, un baietel in varsta de cinci ani, Camera inseamna lumea. Acolo s-a nascut si a crescut; impreuna cu mama lui, acolo se joaca, citeste si invata lucruri despre viata. Noaptea, mama il inchide cu grija in dulap, unde trebuie sa doarma cand vine Batranul Nick in vizita. 
Pentru Jack, Camera inseamna acasa, dar pentru mama lui e inchisoarea in care Batranul Nick a tinut-o captiva timp de sapte ani.
Prin determinare, ingeniozitate si o dragoste uriasa, mama a creat o viata pentru Jack. Dar stie ca nu e de ajuns... nici pentru Jack, nici pentru ea insasi. Asa ca pune la cale un plan de evadare, crezand in curajul fiului ei si in noroc. Insa nu intelege cat de putin pregatita este in realitate pentru ca planul sa reuseasca.
Narata in intregime in limbajul plastic si savuros al lui Jack, baietelul de cinci ani, Camera este o poveste despre curaj si despre legatura profunda dintre parinte si copil.


Parerea mea : 
Camera este o carte de care nu iti va fi prea greu sa te indragostesti. Modul unic si copilaros de a povesti, deoarece e narata din perspectiva micului Jack, copilul de 6 ani care in toata viata lui nu a parasit nicicand Camera, caruia i-a fost creata lumea de afara in interior si care a fost invatat ca tot ce e la televizor, chiar si oamenii care seamana cu el, nu e pe bune. Mama lui a fost obligata de Batranul Nick sa traiasca timp de 6 ani in aceasta Camera, ascunsa de lume si fara posibilitatea de a mai iesi, dar viata ei se schimba si speranta renaste in sufletul ei cand apare pe lume micutul Jack, copilul care ii va colora viata si ii va da un sens. Pentru a nu ajunge un copil cu probleme mai tarziu, aceasta face tot ce poate pentru a-l ajuta sa se dezvolte atat fizic cat si psihic intr-un mod sanatos, sau cat de sanatos se poate intr-o astfel de imprejurare. Pe singurele 4 carti de povesti pentru copii care i se pun la dispozitie ea e nevoita sa il invete pe Jack sa citeasca, mutand mobila prin camera ea se joaca cu el diferite sporturi, iar noaptea il ascunde in dulap, ferindu-l de Batranul Nick.
O poveste emotionanta, care descrie foarte bine cum este sa nu ai libertate, sa traiesti cu spaima si totodata o carte care vorbeste despre integrarea in lume a unui copil, despre primii pasi din viata unui copil si ai unui om. O sa il iubiti pe Jack, care descrie cu atata simplitate si inocenta chiar si cele mai rusinoase subiecte, care vede chiar si in rau o parte buna si care da dovada de foarte mult curaj, atunci cand nu te astepti.

Mama lui am perceput-o ca pe o tanara ce s-a maturizat repede si i-a oferit puiului ei cea mai buna educatie pe care i-o putea oferi in acele conditii, iar pe Batranul Nick ca pe un misel si un nemernic de prima clasa.

Imi cer scuze ca nu am putut poze si imagini dar am cateva probleme tehnice cu blogger


Cum vi se pare cartea?


sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Cronica de film: Jocurile foamei: Sfidarea













Astazi, pe nepusa masa s-a intamplat sa ajung si pe la cinema unde, tot pe nepusa masa am hotarat cu niste prieteni sa mergem la Sfidarea. Trebuie sa recunosc ca atunci cand citeam recenziile filmului si impresiile unora aveam senzatia incearca prea tare sa ii faca reclama, avand tendinta sa exagereze. NU E ASA !!!!! Filmul este chiar genial. Este bine sa incercati totusi sa il vedeti la cinema pentru ca nu este nici pe departe acelasi lucru daca il vedeti pe un mic ecran, ca atunci cand sunteti in sala de cinema si sunetul este la maxim venind din toate directiile, iar imaginea este uriasa si indiferent ce ar fi in jurul tau ( cum am avut eu astazi parte de un cuplu de porumbei care parca venisera la cinema ca sa caute un loc intunecate, ci nu ca sa vada o capodopera ) te prinde.


Nu cred ca are sens sa imi fac griji sa nu va dau spoilere pentru ca daca vreti sa vedeti filmul e clar ca stiti in mare despre ce e vorba, mai ales ca e vorba si despre ecranizarea celui de-al doilea volum al seriei. DAR TOTUSI A ANUNT CA IN ACEST FRAGMNET SUNT PREZENTE SI SPOILERE!!!! Cred ca cel mai tare m-a durut in film, desi toate efectele au fost geniale si aveai impresia ca esti in lumea creata de autoare, deci automata traiai fiecare efect la maxim, moartea lui Cinna si modul nedemn in care acesta a fost ucis. Cat pe ce sa plang, dar am zis sa ma abtin totusi=)))))))). SFARSITUL SPOILERELOR
Regizorul a reusit foarte bine sa segmenteze cartea si sa sara peste anumite detalii pentru a reusi sa incadreze in timpul necesar tot esentialul si totodata a reusit sa transmita foarte bine sentimentele personajelor in momente cruciale. Un singur lucru care, personal, nu prea mi-a placut a fost faptul ca am avut senzatia ca in momentele in care Katniss plangea si tipa era falsa. Se poate sa ma insel, sau doar sa mi se para, dar asta a fost senzatia mea. Per total este un film FOOOOOOOOOARTE bun care merita vazut iar si iar si iar si sa o iei de la inceput, pana esti dat afara din cinematograf=))


NOTA 1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
vineri, 22 noiembrie 2013

Cakes like books #2

Asta mi se pare foarte frumos:





Iar astea doua sunt reprezentatii ale unor serii foarte cunoscute: 



Care e favoritul vostru de astazi?

miercuri, 20 noiembrie 2013

Cakes like books #1

Imi plac prajiturile si imi plac si cartile, asa ca m-am gandit sa le combin intr-o rubrica super. Va place ideea? raspundeti ca sa stiu daca mai continui;)))

Miam-miam ce bine arata



Holiday must-read #1

Deja am intrat in febra Craciunului si pentru ca imi place foarte mult sa citesc carti care se ,,asorteaza'' cu vremea de afara m-am gandit in fiecare saptamana pana la Craciun sa va prezint un top al cartilor potrivite sarbatorilor din fiecare gen literar. Saptamana asta avem un top al cartilor Chik-lit.










Pregatiri la Libris pentru Black Friday

Arata pur si simplu uimitor. Aici aveti o poza din cel mai mare depozit de carti din tara, depozitul Libris

Sunt curioasa cum vor fi reducerile, mai ales ca de curand Libris a devenit singura librarie online cu transport gratuit

LIBRIS

duminică, 17 noiembrie 2013

CITESTE CARTI LA DUS !!!!!!!!!

Ca sa ne mai descretim fruntiile inainte de inceputul saptamanii va arat un video in care Christine va arata cum sa cititi sub dus =)))

Castigator exemplar Acluofobia

Imi cer scuze pentru intarziere. In ultimul timp parca nu mai am timp pentru nimic si nici internetul nu ma mai ajuta avand in vedere ca se misca greu.
Am sa postez mai jos norocosul care va intra in posesia exemplarului Acluofobia de A. R. Deleanu.


Aici este lista:

Felicitari EMILIAN S se pare ca respectarea tuturor regulilor ti-a adus intrari in plus la concurs, deci premiul. Ai timp o saptaman sa imi trimiti datele de livrare, altfel aleg alt castigator

joi, 7 noiembrie 2013

Recenzie Urzeala Tronurilor **

Multumesc frumos librariei Libris pentru aceasta carte minunata si anume Urzeala TronurilorLibraria Libris este o librarie online foarte populara in Romania unde gasiti carti in romana, dar si in engleza si carti online la preturi rezonabile, dar si rechizite.



George R. R. Martin
Coperta necartonata 
Editura Nemira 
423 de pagini 
35 lei ambele volume plus transport gratuit





Descriere:

PREMIUL LOCUS

„Romanul care marchează fără doar şi poate începutul detronării lui Tolkien: Urzeala tronurilor.“
NewsweekÎntr-un ţinut în care verile pot dura ani în şir şi iernile o viaţă, primejdia se arată la orizont. Vine iarna şi pe plaiurile îngheţate de la nord de Winterfell forţe întunecate şi stranii îşi adună puterile în spatele Zidului ce protejează întregul regat Westeros. În mijlocul conflictului se află familia Stark de Winterfell, oameni la fel de aspri şi neîndurători ca pământul pe care îl stăpânesc. Un tărâm al extremelor, de la fortăreţele de piatră ale iernii la castelele belşugului şi ale verii, în care lorzi şi prinţese, soldaţi şi vrăjitori, asasini şi bastarzi iubesc, se luptă şi uneltesc pentru a supravieţui. Între intrigi şi comploturi, tragedie şi trădare, victorie şi teroare, soarta familiei Stark, a aliaţilor ei şi a inamicilor atârnă de un fir de păr, în timp ce toţi încearcă să câştige cel mai periculos joc dintre toate: urzeala tronurilor.

„Martin atinge un vârf absolut din punctul de vedere al tehnicii narative şi al scenelor de acţiune. Scriitura, imaginaţia, impactul emoţional şi extraordinara construcţie a universului său presupun o nouă definire a genului fantasy.“
Booklist

Parerea mea:

     In partea a doua intreaga poveste evolueaza, oferindu-ne actiuni noi si rastalmaciri de situatie. Tyrion, unul dintre personajele mele preferate e la un pas de moarte si soarta multor altora se schimba in bine sau in rau. Personajele au trasatura dominanta mai pronuntata si ofera o poveste foarte buna. Este usor sa te indragostesti de aceasta lume creata de G. R. R. Martin, lucru pe care l-am specificat si in prima recenzie.
     Khaleesi, personajul meu preferat feminin isi arata adevarata fata, aceea de luptatoare si conducatoare a khalasarului, fiind ultimul personaj al cartii din perspectiva caruia se nareaza.
     Cum deja este cunoscut acest lucru, autorul incepe sa omoare personaje favorite pentru a accentua si a aduce in atentia cititorului calitatile altora, lucru care pe mine ma deranjeaza si totodata ma tine in suspans.
     Prezentarea decorului din acele timpuri este facuta intr-un fel anume, unic si impunator, aratand maiestria autorului de a muta condeiul pe foaie fara a exagera si a deveni ,, prea frumos ca sa fie adevarat''. Arata atat partile bune cat si pe cele rele.
     Primul volum al seriei ,, Cantec de gheata si foc'' este per total o adevarata capodopera reusind sa dea viata si glas unor personaje puternice si mai ales  unor personalitati UMANE cu bune si cu rele.
marți, 5 noiembrie 2013

I want all of them






Melodia zilei #69

Imi place enorm trupa Maroon 5. Voua nu?

Piesa se numeste Payphone si uite niste versuri care imi plac mult pentru ca spun un adevar dureros

If happy ever after did exist
I would still be holding you like this
All those fairytales are full of sh*t
One more stupid love song I'll be sick

duminică, 3 noiembrie 2013

In my mailbox #49

Luna octombrie a fost foarte darnica. Tot ce am strans am primit de la edituri, librarii pentru recenzii. Voi ce noutati aveti in biblioteci? Chiar sunt curioasa ;)

 Cele doua carti de sus sunt primite de la Litera, multumesc. Recenzia de la Mic dejun cu Socrate o gasitit aici si Implinirea urmeaza sa o citesc si sa ii fac recenzie.
 Nymphette este de la Herg Benet la fel si Acluofobia si un exemplar e pentru voi, la fel si nymphette, editia noua a carei recenzie o gasitit aici
 Si acestea sunt de la Libris. Multumesc mult recenzia la prima parte e deja postata si la cea de a doua e in lucru;)
Si poza de familie;) care va atrage cel mai mult?


sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Recenzie Mic dejun cu Socrate


Editura Litera are pana in prezent foarte multe tiluri de beletristica, dar si carti de domeniu, bucurandu-se de un renume pe piata romana a cartilor, dar si internationala. Preturile sunt mai mult decat accesibile, iar ofertele nu intarzie sa apara atat in librariile din tara cat si in cele online;)

Robert Rowland Smith 
Coperta paperback cu clapete
Carte primita de la editura Litera spre recenzie
217 pagini
29,90 lei 
LINK DE CUMPARARE





Descriere
Ascultă raționamentul lui Descartes despre trezitul în fiecare dimineață, întreabă-l pe Nietzsche cum să scapi de turmă în timp ce mergi la slujbă, află ce spun Ovidiu și Simone de Beauvoir despre sex, învață de la Machiavelli cum să organizezi o petrecere și lasă-l pe Freud să-ți interpreteze visele.
Rutina ta cotidiană nu este banală! Mersul cu metroul sau cina pot fi încărcate de înțelesuri filosofice nebănuite. Ne-o demonstrează Robert Rowland Smith făcându-ne cunoștință cu unii dintre cei mai mari filosofi din istorie, de la Socrate și Platon la Wittgenstein și Derrida. Cu inteligență și umor, autorul ne arată ce se ascunde în spatele acțiunilor noastre de zi cu zi, de când ne trezim și până mergem la culcare. Pe lângă marile idei ale acestor gânditori, face trimiteri la muzică, pictură, filme, literatură și chiar la un remarcabil experiment japonez în legătură cu cristalele de apă.
Vei înțelege, așadar, de ce shoppingul în malluri este fascinant, de ce nu te poți dezlipi de televizor și de ce ar trebui să-ți lași părinții să achite nota la restaurant. 

Părerea mea:  Această carte își propune  *și  reușește cu vârf și îndesat!*să abordeze  legăturile dintre cele mai importante idei din istorie, filosofie, psihologie, sociologie și politică și felul în care îți trăiești viața. În esența ei, carte este una filozofică dar măiestria autorului o face să poată fi înțeleasă de toate categoriile de cititori, nu doar de cei specializați. Bineînțeles, trebuie să te și intereseze astfel de idei, pentru că altfel s-ar putea să o consideri plictisitoare. Dar cum spuneam,  cartea se face ușor de înțeles și are chiar o doză bună de umor, sarcasm, ironie. Așa cum bine spunea însuși autorul: „Există o mulțime de cărți care tratează acest subiect în profunzime-care ne vorbesc despre cum să acționăm în mod etic, despre ce partide politice ar trebuie să votăm și așa mai departe. Problema e că, pe lângă faptul că sunt scris într-un limbaj tehnic, ele tind să izoleze marile idei pe niște culmi, nu să le ancoreze în existența cotidiană, așa cum caută să facă volumul de față.” Eu personal cred că are perfectă dreptate. Pe lângă faptul că e un izvor nesecat de informații *eu am aflat o mulțime de chestii interesante*, la sfârșitul cărții rămâi cu o senzație incredibilă și unică.
Am simțit efectiv cum mi se ia un văl de pe ochi, a fost un fel de „iluminare”, dacă e să o iau așa. O carte de beletristică, vă garantez că niciodată nu o să producă un asemenea efect. R.R. Smith se pricepe atât de bine să îți atragă atenția și să îți transmită o informație pe o cale simplă și cu exemple cotidiene, încât eu am fost șocată de profunzimea unor chestii, pe care de altfel le consideram banale. Ei bine, cred că asta își propune filozofia de fapt și de drept. Nota mea e zece cu plusuri si ii dau cinci stele. Citate o să dau câteva, pentru că dacă e să o luăm așa, întreaga carte ar fi un citat imens.


 Citate
-La urma urmei, cuvântul filosofie înseamnă iubire de înțelepciune, iar  a fi înțelept nu e totuna cu a fi deștept. În timp ce deșteptăciunea își găsește satisfacția în câștigarea unor dezbateri abstracte, înțelepciunea este o artă practică, având ca scop formularea unor judecăți perspicace despre complicațiile de zi de zi.

-Descartes a ajuns la concluzia că putea să se îndoiască de tot, mai puțin de faptul că se îndoia.

-Ironia e că, tocmai purtatul hainelor a ajuns să ne pară aproape mai natural decât goliciunea- o ironie care l-a făcut pe T. Carlyle, istoricul din epoca victoriană să se plângă că întreaga istorie a gândirii <<ne înfățișează tacit omul ca pe un animal înveșmântat , deși omul este de la natură, un animal gol.>>
-Detașarea, satisfacția de sine și culpabilitatea, cele trei ingrediente ale cocktailului decadenței.
-Chiar dacă experiența ne-a învățat că de fapt, culoarea locală poate să însemne restaurante infestante de gândaci, copii desculți care te sâcâie să cumperi tot felul de mărunțișuri, cluburi de noapte promiscue de pe străzi desfundate, fantezia vacanței nu se pierde așa de ușor. Vacanța este o prefigurare a paradisului.
-Destinațiile turistice acumulează o puterese negativă- a le vedea e minunat, dar a nu le vedea creăează un deficit în experiența noastră de viață, o plăcere ce va fi ispășită aproape ca o durere. Ele nu sunt locuri pe care doar e frumos să le vezi, ci trebuie să le vezi, altfel viața ănsăși se presupune că îți va fi mai săracă și insufiecient trăita . Vedere Napoli e poi morire: să vezi Napoli și apoi să mori.
-Sfântul Graal al destinațiilor de vacanță nu se găsește în galaxie, ci în timp.
-Deși căutăm constant frumosul, trebuie să îl purtăm de fapt cu noi, altfel nu îl vom găsi.

-O carte este compusă din cuvinte, iar cuvintele sunt niște lucruri uimitoare.

-Faptul că te uiți la televizor nu face decât să demonstreze cât eștide inteligent.

-În cazul în care certurile nu au drept consecință o rupere ireversibilă, ostilitățile îi ajută pe partere să proiecteze ceea ce sunt ca indivizi și, astfel, le oferă posibilitatea să se apropie încă odată.

-Ce am face dacă sexul ar fi plictisitor sau dureros?  Specia s-ar stinge.

Aspect de Halloween

Desi nu am prea avut timp de postat sper sa va,placa aspectul pe care eu si cu o prietena, thks NEV, l-am pregatit cu prilejul Halloweenului . Cum vi se pare? Pregătesc recenzia unei carti foarte bune pe care o am de la Litera si rubrica mailbox.  Voi cum o mai duceți? Acum va las pentru ca ma intorc la lectura cartii urzeala tronurilor, partea a 2-a pe care o termin curand.